Защо Мур е по-безопасно след като брашно?

A

abhineet22

Guest
в случай на проблеми защо Мур машина ще бъде по-добре след като брашно?

В брашнен бъговете машина в входът е размножен за изход ..Мур е така .. по-добре, тъй като O / P зависи само от текущото състояние.

В действителност, можете да добавите продукция регистри за синхронизиране на изходните сигнали

Здрасти,
В машината бледен, изходът зависи както от сегашното състояние и на входа.по този начин тя може да се променят при промяна на някое от тези по този начин има вероятност за генериране на бъг.като има предвид, Мур машина изход зависи само от текущото състояние i.д промени изход с промяна в състоянието само (синхронизирани с часовник) оттам бъг не се среща в Мур.
Надявам се това да е ясно,

Ако входа също е в синхрон с часовник, че държавата triger регистър не бъг настъпили.

Bcos Мур не зависи от суровини, а само за държавните

glitchs може да бъде подадена от външни ресурси брашнен машина, но не може да се Мур.

В Мур машина U ще получите още една държава, така още една flipflop ще бъдат добавени.

по отношение,
Кул.

Аз не мисля, че това е така, в случай на glithes, мисля, че и двете от тях не са безопасни.

най-сигурният метод е регистриране на продукция mchine за премахване на бъгове.

успех.
abhineet22 написа:

А държавата Мур машина е по
-ефикасни от държавната машина като брашно --
Защото на държавната машина Мур е синхронен резултати
не бъговете
един цикъл забавяне
Пълният цикъл на стабилен изход

И брашнен машина е асинхронен резултати
ако вход проблеми, така че няма изход
производство незабавно на разположение,
продукция не може да бъде стабилна дълго
достатъчно, за да бъде полезен -> Ако продукцията на брашнен ФЩМ
минава през комбинаторни логика, преди да бъдат
регистрирани, CL може да забави сигнала и тя може да
да се пропуска от часовник край.

изцяло синхронизирана система, мисля, че и двете ФЩМ са безопасни, ако отговарят на сигнала

настройка и задръжте време.Надявам се, ако ФЩМ продукция бъг свободен сигнал,

трябва да се регистрирате продукция Федерални щати Микронезия.с най-добри пожелания
abhineet22 написа:

Съгласен съм на идеята за смешник.И двете са безопасни, ако отговаря на всички сигнали за настройка / задръжте време изисквания.

Когато бях студент в Имперския колеж в Лондон, followings се преподава от проф. Cheung Y. С Надявам се, че следните насоки не са полезни за много хора, които може и да не разбира напълно FSMs.

1.Резултат от машината Мур винаги е валидно в рамките на целия цикъл, освен по време на прехода.

2.Резултат от машината брашнен е валиден само веднага след прехода.

3.Двете Мур и бледен има логика, която улавя контрол на входа.В случай на въвеждане на промяна поради проблеми, като в същото време, когато държавен регистър само произвежда следващото състояние на контрол логика, то ще се отрази Мур, така и бледен.Тъй като брашнен е резултатите от дейността си логика, която улавя вход, проблеми ще се отрази като брашно.

4.LATCHED бледен се използва за решен проблем продукция твърдение с висока скорост синхронна цифрова система.Не е за решаване на проблеми.

Отново, са съгласни с смешник, че и двете са безопасни, ако настройката / задръжте REQ са изпълнени.
От друга страна, и двете са безопасни, ако настройката / притежават не са изпълнени.

Не забравяйте, че там е парче на комбинаторни логика след като държавата джапанки да произвеждат продукция, в Мур, така и бледен.Тази логика може бъг, ако не ти дизайн опасност то да бъде безплатно.

проблеми във входа R не размножени на продукцията.Added след 4 минути:Виж по-Мур, приноса към изхода е продукцията на флопа, който урежда след часовник, за да р закъснение и не променя след това за целия цикъл на часовника, но ако O / P на Ур FSM зависи от inpt (което може да промяна по всяко време), тогава O / P на Ур FSM също можете да промените по всяко време.

здрасти

Мур машина: изход е зависим само от текущото състояние.
брашнен машина: изход зависи както настоящи и сегашното състояние.

така че всеки има възможност за бъг, възникнали по време използвате машината брашнен

Omg!Тази тема е все още да се пускат?

C'mon никой не използва бледен в индустрията.Тя се използва само в колежите за учениците да се научат това ФЩМ роман.В действителност Мур също е много ограничено до колежи, защото е по-лесно да се определи пореден система, която използва Мур.

В промишлеността, суче сипкав или петнист със седалище продукция се използва.Само, че продукцията се появява само в следващото състояние, подобно Мур.Както вече казах,
Цитат:1.
Резултат от машината Мур винаги е валидно в рамките на целия цикъл, освен по време на прехода.2.
Резултат от машината брашнен е валиден само веднага след прехода.

Здрасти.
Видях един въпрос.
Това беше questin на enterance изпита.
Аз го привлече.
Моля, отговорете кой е правилен.
Мисля, че вторият;
което мислиш ли?
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте miligator,

Мисля, че втората.

с уважение,

Welcome to EDABoard.com