Захранване за FM предавател.

S

snaider

Guest
Искам да изградя захранване за FM предавател.Имам някои изграждане захранването с регулатор на напрежение IC (7809) и кондензатори на входа и изхода на ПИН ЗК, но звука се в приемник (радио), е музиката с висок шум frecuency, но когато се използва 9 волта батерия този шум не се появява.

Можете да изгради един нискочестотен филтър на изхода на регулатор на напрежение.Този филтър може да се състои от две 100ľH - 1mH дросели от двете линии (9 V и 0V) и 100nF керамични 10ľF танталови кондензатори право на изхода.
Също така се уверете, че имате 100nF кондензатори (вход-изход-и GND GND), прикрепени почти на краката на регулатор на напрежение.
С уважение,
IanP

Цитат:

Шум в аудиото на FM приемник, идващи от

FM предавател, винаги е свързана с властта

използваното захранващо с предавател.
Единственият начин, че аз

знам ... за да се отървеш от шума ... е да се използва 9 волта

DC батерията.Ако все още искате да използвате за захранване, които можете да направите

това ....Поставете 47000 UF електролитен кондензатор, паралелно, в

между захранването и излъчвателя.Винаги поддържайте води кратък от захранването и

излъчвателя.
Също така, може да искате да щит на

антенната система на захранване с някаква

голям правоъгълен метален щит.Solder си положителна страна на кондензатор с

Положителната страна на захранването, и следователно,

спойка "отрицателните страни на кондензатор с

негативната страна на захранването.Тези две неща ще доведе до установяване на hummmmm, че

чуете в FM приемник.

Ако не съм прав, имате шум (брум), дължащи се на 50Hz ректификация.
За да го преодолеят големи electrolytics трябва да го филтрират.Това е пулсации поради лошо филтриране.

Също така пълно отстраняване е recommented вълна от половината вълна равилно.

На входа на вашата electrolytics регулатор използването на 10000 UF.
Размерът на кондензатор зависи от текущата необходимо, но за по-малко от 1A течения на UF 10000 трябва да се оправи.

Всъщност, тя звучи ми се, че тъй като имате висок шум честота (не ниска честота като пулсации от захранването) и, че след този шум не изчезва, когато властта на FM предавател от батерията, че може би имате някои хлабави връзки между FM предавател и захранване (а) или между FM предавател и входен сигнал.Аз препоръчвам спояване на връзки (уверете се, че не се използват прекалено много спойка или нека crystalize спойка).Можете да намерите много сайтове за запояване.

Разбира се, проблемът може да бъде в FM предавател, както добре.

Цитат:
но когато се използва 9 волта батерия този шум не се появява.

Отиди на моя сайт и там ще намерите 2 проекта за домашно захранвания.

http://braincambre500.freeservers.com

Патрик

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back