Затова ние използваме симулатори

E

erece

Guest
въпросът ми може да бъде глупаво. Искам да знам защо ние изучаваме ORCAD или друг софтуер simuator, искам да кажа колко силни са тези инструменти? Не мога да изгради схеми за моето хоби поради ценовия фактор, така че това е еквивалентно да се направи, че на ORCAD?

използвате инструменти за симулация, за да получите представа за това какво ще се случи, когато изграждането на верига за реално. не симулира за забавление. Ако искате да се изгради верига и искате да видите дали той ще работи или не, или ако искате да видите дали той ще работи така, както искате той да бъде, вие използвате един инструмент симулация за да се провери. е по-лесно да се симулира първата код HDL преди да го изпратите на производител и да имат всички чипове изработени и виж, че те не работят. така че симулира първи поправите грешките и да получите един работен проект изработени. силата на инструмент зависи от нивото на моделиране или на инструмента, който използвате, например level1 подправка модел на BJT ви дава много нереалистични резултат, но по-високо ниво може да ви даде по-добро приближение до реалността. но средство HDL симулация ви дава доста добро приближение за пример. така че зависи от това какво са симулиране и на които са инструмент, който симулира.

Повече от това, симулатори са отличен инструмент за подкрепа на образованието на студентите. Учащите и начинаещите могат да "играе" с части и параметри и да получите от програма отговори на въпроса: "Какво става, ако .....?". По този начин, веднага може да види и оцени последиците от евентуално верига промяна във времето, както и в честотната област.

Последиците от грешка е много по-скъпо, в симулация. При условие, че не им вярват и да продължите към производството.

... При условие, че не им вярват и да продължите към производството.
съвсем. Що се отнася можете да проверите чрез симулация. След като сте доволни, че трябва да го изградим физически. И тогава забавлението може да започне. Прекарах много часове в нашето развитие лабораторни експерименти с физическите параметри на една, ако етап. Добре, когато симулира, но симулатор не може да вземе бездомни капацитет и индуктивност предвид.

...................... Добре, когато симулира, но симулатор не може да вземе бездомни капацитет и индуктивност предвид.
Аз не мисля, че трябва да се обвиняват симулатор. Разбира се, той / тя е в състояние да се parasitics предвид. Но симулатор може да направи нищо друго, освен да следват входа - създадени от човешки същества.

... тя е в състояние да се parasitics в предвид ...
Съгласен съм с тази точка. Основната мисия на симулатори е да тества поведението на верига, от схематичен дизайн. Въпреки това, паразитни елементи са получени от layoyt дизайн. Така че, мисията за да получите тези информации е до някоя друга програма, преди да симулация себе си. + + +

А симулатор е само това, което е необходимо, за да получите начинаещи очарован с електроника. А симулатор може да подобри своите знания и удоволствие, като ни показва какво се случва вътре в проводника. Най-малко може да мина. Аз разработени собствените си симулатор електроника. Все още в развитие. Тя не е толкова сложен, тъй като широко използваните. Въпреки това ми има способността да притежава една вниманието. Например аз съм спечели по-голяма благодарност за осцилатори, доколкото те са showpieces на изобретателството някого. Моя е за разлика от обикновените симулатори по това, че не трябва да се планират един куп текст само за да видя просто графиката. Моите симулатор описва ток в проводника. Кондензатори зареждане и разреждане. Динамика на намотка EMF и полета поток. Всички в няколко кадъра в секунда. Сложих няколко клипове на YouTube. Търсене по потребителско име "patientbrad".

Някои професионални ASIC и PCB инструменти са в състояние да извлече паразитни елементи от дизайна и оформлението извършва някакъв вид симулации. Въпреки това, аз никога не изследва, ако там е възможно да се генерира мощност от това, в някои подправки, като модел формат. + + +

Първите инструменти края дизайн произвеждат резервни извлечени netlist които след това можете да повторно симулира като оригинала верига и видите разликата. Кийт

повечето от симулатора има грешка уведомлението. ни помогне. Simulator наистина намаляване на разходите.

Така че можете да избегнете закупуването на компоненти. След като симулация е успешно можете да си купите компоненти и след това да направи една.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back