ЗАЩО LOOP филтър в PLL ЧЕСТОТА синтезатор

R

ravisankar

Guest
HELLO, всички

ЗАЩО LOOP ФИЛТРИРАНЕ ИЗПОЛЗВАНИ В PLL ЧЕСТОТА синтезатор,
как избирате Трафик, ред.

Моля, дайте ЗАЯВЛЕНИЕ БЕЛЕЖКИ, проектиране COCEPTS.БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВСИЧКИ.

Непрекъснато филтър се използва за филтриране на нежеланата шпора и потискане на шума на контролната линия за VCO.Това помага на цялостната фаза шум.Обикновено търговските почти е уреждане време, stabilitiy и шума изискване

Можете да отидете на следния уебсайт и погледни PLL документи
http://www.circuitsage.com/pll.html

на електрическа верига филтър, се използва за филтриране на изхода на детектора фаза и извадете висока честота компоненти на нея
на BW на филтъра определят много неща,
например заключване на време, уреждане път, отклонение стабилност, фаза на изпълнение на носа

и необходимостта да се провери декан на книги, от националните той има много добро лечение

kouly

Благодаря за помощта,
Ако имате МЕКИ копие на книгата, моля,
изпратете поща.THANK YOU, khouly

и може да го намерите тук, на edaboard
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=174831&highlight=pll декан

khouly

Въпросът е VCO работи с DC контрол сигнал, на изхода на PD / PFD не е DC.Така че използването на електрическа верига филтър преминават само DC -> Ниско мине

Вие трябва или да премахнат или 2е е в зависимост от вашата фаза детектор -> проектиране филтъра съответно.

Да, това е друго предназначение на филтъра е ослабвам позоваването spurs като Sadegh каза:

khouly

Защото ние трябва да получи ясни Vtune,
реда и размера на loopfilter са до Kvco, ICP, Fvco и трафик на електрическа верига филтър и т.н.

като толкова loopbandwidth е загрижен, че трябва да бъде по-малко от 1 / 10 на референтните честоти.

но на практика loopbandwith е около 1 / 40 0f позоваването fre.

Основната причина да се нуждаят от електрическа верига филтър е да се запази PLL стабилна.От гледна точка на контрола теория Един осцилатор има трансфер функция на K / S, която е 90 градуса на фаза смяна.Възвръщаемостта пътя има интегратор или квази-интегратор ако пасивна, която също е с 90 степен фаза на смени като честотата е висока.Добавете ги и двете и вашите отворена електрическа верига трансфер функция GH (а)
притежава 180 степен фаза смени в него най-малко (или много) честоти.Тъй като затворен контур трансфер функция е
G (S) / (1 GH (S)), където под ъгъл GH (S) е 180 градуса, можете да видите, че затворен контур трансфер функция ще има безкраен получат по честота, където степента на GH е единство .Това е, за да се гарантира PLL разлюлявам / бъде нестабилна.

Това е единствената значима причина е налице отклонение филтър.Други неща, като шпора намаление, и т.н., са само вторични ползи.

В отклонение филтър е проектирана така, че ъгълът на GH (S) е от близо 180 градуса обратно до нещо близко до 90 градуса точно на честотния обхват, където GH (S) магнитуд ще единство.Това е изискване за PLL да отговарят, ако тя ще бъде стабилен контрол цикъл.

biff44 написа:

Основната причина да се нуждаят от електрическа верига филтър е да се запази PLL стабилна.
От гледна точка на контрола теория Един осцилатор има трансфер функция на K / S, която е 90 градуса на фаза смяна.
Възвръщаемостта пътя има интегратор или квази-интегратор ако пасивна, която също е с 90 степен фаза на смени като честотата е висока.
Добавете ги и двете и вашите отворена електрическа верига трансфер функция GH (а) притежава 180 степен фаза смени в него най-малко (или много) честоти.
Тъй като затворен контур трансфер функция е

G (S) / (1 GH (S)), където под ъгъл GH (S) е 180 градуса, можете да видите, че затворен контур трансфер функция ще има безкраен получат по честота, където степента на GH е единство .
Това е, за да се гарантира PLL разлюлявам / бъде нестабилна.Това е единствената значима причина е налице отклонение филтър.
Други неща, като шпора намаление, и т.н., са само вторични ползи.В отклонение филтър е проектирана така, че ъгълът на GH (S) е от близо 180 градуса обратно до нещо близко до 90 градуса точно на честотния обхват, където GH (S) магнитуд ще единство.
Това е изискване за PLL да отговарят, ако тя ще бъде стабилен контрол цикъл.

Това е израз на incedulity.

Направете си PLL без отклонение филтър - например, такса помпа с кондензатор, но не и придружаващите резистори.Завийте го правят някои пертурбация, като фаза стъпка в референтната честота, и ми кажете какъв е отговора.

biff44 написа:

Това е израз на incedulity.

Направете си PLL без отклонение филтър - например, такса помпа с кондензатор, но не и придружаващите резистори.
Завийте го правят някои пертурбация, като фаза стъпка в референтната честота, и ми кажете какъв е отговора.

Аз винаги е имала проблеми с учебници обяснение на Непрекъснато филтър.Тя не е била
твърде практична, разбрах го, но той не е имал "истинския" значение за мен.

Аз разбирам цикъл филтър като: Метод за да вземе квадратни вълна пулса влак (от
Обвинението помпа) и psuedo-rectifiy то към DC (RMS) стойност, които ще бъдат използвани за
Търси на VCO (Varactor диодни) с исках Freq.Тъй като продукцията на Начислена
Помпа (Фаза детектор) е квадратна вълна / Пулс, това означава, че (Фурие анализ)
там са високи Freq компоненти и Непрекъснато Filter (ниска мине), също ще се филтър, който
вън.По този начин ние се ~ DC напрежение с много високо подтискан Freq Spurs (Това ще
опустошавам опустошение в системата).

Сега този отговор Дадох прави практически смисъл (за мен), но като съм на работа
за отстраняване на грешки VCO схеми Мисля си определение не ми даде
прозрение / разбиране трябва да трасирате.Мога кой да разшири ми
обяснение и попълнете всички бланки съм липсва?
Благодарности

По принцип, вие сте прав, обаче,
има някои важни коментари трябва да бъдат направени.Метод за да вземе квадратни вълна пулса влак (отОбвинението помпа) и psuedo-rectifiy то към DC (RMS) стойност, които ще бъдат използвани заТърси на VCO (Varactor диодни) с исках Freq.
Тъй като продукцията на НачисленаПомпа (Фаза детектор) е квадратна вълна / Пулс, това означава, че (Фурие анализ)там са високи Freq компоненти и Непрекъснато Filter (ниска мине), също ще се филтър, койтовън.
По този начин ние се ~ DC напрежение с много високо подтискан Freq Spurs (Това ще

.

опустошавам опустошение в системата).1.) Обикновено на lowpass е само на първия ред, тъй като в противен случай цикъл не може да бъде стабилна (90 DEG VCO фаза на смени и максимална допълнителни 90 DEG от lowpass).Повече от това, защото стабилността на тези проблеми, ниско, трябва да мине експонат нула, за да се подобри фаза при критични честотата региона.
2.) Следователно, филтриране на висока честота компоненти, е много лошо и additioinal филтър верига е необходимо, с доста високо полюс (ъгъла честота), което е само незначително влияние върху стабилността свойства.
3.) Тези обяснения се прилага за всички видове детектори фаза - не само за таксата помпа детектор.Въпреки това, филтър верига може да изглежда различно за различните PDS или PFDs, които съществуват.
4.) В резюме, на електрическа верига филтър показват специален вид ниска мине отговор има две задачи: (1), за да ослабвам нежелан честоти и (2), за да се установи динамичен контрол на поведението на отклонение в съответствие с правилата на контрол теория.

Е, ако желаете, можете да се опитате да направите PLL с такса помпа, но без кондензатор.Нека да знаем как тя отива!

Такса плюс помпа кондензатор форми фаза детектор.Такса помпа без кондензатор е безполезно,
тъй като тя не открива фаза.

Нека да знае какви други приказка верига, която искате да разгледа.

biff44 написа:

Е, ако желаете, можете да се опитате да направите PLL с такса помпа, но без кондензатор.
Нека да знаем как тя отива!

Такса плюс помпа кондензатор форми фаза детектор.
Такса помпа без кондензатор е безполезно, тъй като тя не открива фаза.

Нека да знае какви други приказка верига, която искате да разгледа.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back