Електроника Newbie се нуждае от помощ.

S

sadams

Guest
Имам само основни познания по електроника, но имам нужда да научат повече, за да завършите проект, че аз работя за потребителски продукт, аз съм сграда. Това е, което аз гледам да направя: ще има три "черна кутия" електронни схеми / устройства. Аз ще ги наричаме BB1, BB2, и BB3. BB1 е електронно устройство, което вече имам. Това устройство се поставя число между 20 и 100. Той изпраща този брой на BB2. BB2 прави някои изчисления с използване на номер от BB1, и след това изпраща нов номер, за да BB3. BB3 се LCD екран, който се състои от мрежа от пиксели, които ще включите различни пиксела, в зависимост от броя изпратени до нея от BB2. Да приемем устройство, BB1 и BB3 вече са направени. Какво искам да знам е, ако има някакъв вид на комплект за програмиране на чип мога да си купя, който ще включва програмируем чип, връзка за да свържете този чип в моя компютър, както и софтуерен пакет, който ще ми позволи да програмирате чипа. Този чип ще бъде по същество BB2 в сценария, който описах по-горе. Това ще ми позволи да програмирате различни математически алгоритми в BB2, за да мога да се тества как цялата система работи, като използва различни алгоритми. Дали това, което съм иска възможно? Или трябва да се стремят за това по различен начин? Благодаря.

Имате нужда от микроконтролер. Вижте раздел "Microcontroller" на този форум. Вероятно няма нужда от тези BB1 или BB3 части вече, но вие ще прекарате много време и усилия програмист PIC се държат, и избор, разбиране и програмиране на PIC или AVR. Ето защо има толкова много съобщения: |

[Цитат = divideby0] Имате нужда от микроконтролер. Вижте раздел "Microcontroller" на този форум. Вероятно няма нужда от тези BB1 или BB3 части вече, но вие ще прекарате много време и усилия програмист PIC се държат, и избор, разбиране и програмиране на PIC или AVR. Ето защо има толкова много съобщения: | [/ цитат] Добре, благодаря. Не бях сигурен къде да публикувате това, защото всички съкращения и термини, Хората са използвали бяха объркващи. Аз съм общо начинаещ в тези неща. Иска ми имаше някакъв вид на често задавани въпроси или форум за начинаещи, за да научите как да програмирате на микроконтролери. Търсех в сайта на microchip.com и видях техните продукти, като Mplabs, и помислих, че е това, което имам нужда. Имам опит по програмиране в C + + и други езици на компютъра, но аз никога не съм програмирани микрочипове преди. Дали Mplaps продукти идват с добри уроци за да научите как да програмирате си чипове? Благодарим Ви!

ако имате добра идея от C, тогава той ще бъде лесно. Опитайте се да четене някои книги, като Mazidi

[Цитат = RollingEEE], ако имате добра идея на C, след което тя ще бъде лесно. Опитайте се да чете някои книги, като Mazidi [/ цитат] Благодаря ви. Аз ще видя дали мога да намеря тази книга. Дали нещо като MPLAB Real лед в Circuit Emulator позволете ми програма микроконтролери? Това вероятно ще помогне, ако обясни, че този проект е за устройство, моята фирма е проектиране за потребителския пазар. Ние план за кандидатстване за патент с това устройство, така че аз съм се опитват да измислят начин да направят прототип в къща, така че никой не копира нашата идея. ЕТА: Между другото. Извинявам се, защото осъзнавам, че това е може би грешен форум. Може би модератор може да го премести на подходящо място? Благодаря.

Здравейте, аз мисля, че е много посветена книга Mazidi към микропроцесори и assimbly език, е по-добре да чете уроци и / или прилагането бележки, направени от Atmel или микрочип, в зависимост от които ще избере ф микроконтролер. Най-добри пожелания, Ахмад,

[Цитат = sadams] [цитат = RollingEEE], ако имате добра идея на C, а след това ще бъде лесно. Опитайте се да чете някои книги, като Mazidi [/ цитат] Благодаря ви. Аз ще видя дали мога да намеря тази книга. Дали нещо като MPLAB Real лед в Circuit Emulator позволете ми програма микроконтролери? Това вероятно ще помогне, ако обясни, че този проект е за устройство, моята фирма е проектиране за потребителския пазар. Ние план за кандидатстване за патент с това устройство, така че аз съм се опитват да измислят начин да направят прототип в къща, така че никой не копира нашата идея. ЕТА: Между другото. Извинявам се, защото осъзнавам, че това е може би грешен форум. Може би модератор може да го премести на подходящо място? Благодаря ви [/ цитат] Да. Мисля, че трябва да се опитате Proteus. Това е най-добрата симулация програма, които някога съм виждал

Имате ли връзка към софтуера Proteus? Благодаря.

** п з: / / www.labcenter.co.uk/ можете да изтеглите демо версия, че не ви позволи да спаси. Ако ви харесва, можете да го купите

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back