Единични Матрицата Грешка в MW0

S

STD

Guest
Здрасти,

Аз симулирани филтър, в очите на ЕМ MW0 и Freq почистване е 7-25GHz.
Когато Честотен steped да 24.8GHz, единствено число матрица е станала грешка.

Задам X-мрежа дивизия в 40um, Y-мрежа дивизия в 20um.
и минималния размер на microstrip раздел е над 100um.

Можете ли да ми кажете какви действия трябва да предприеме, за да се избегне този проблем?

Благодаря предварително.

option1: опитайте да промените де-вграждането дължина.ако тя е равна на нула (без де-вграждането), добавя се малко.

option2: проверете резонансна кутия в тази честота.

loucy, Благодаря ви за вашия отговор!

Какво е де-вграждането? Pls го обясня! Как да го добавите?

Аз не добавите полето в симулация.
Аз определени структурата ги в два слоя: въздух (горе), субстрат (надолу), и добавяне на СИК въздушен слой над и под субстрат.

Беше съм наред?

проверка за задаване на пристанището, потърсете думата де-вграждането.

или, качете вашия проект файл тук (да не се запишете резултатите за намаляване на размера).

Здрасти,

Тук е моят филтър проект в MW0 структура Ем.

Pls го проверите и правилно настройките.

Благодарности.

Съжалявам!
. EMP файл не е било позволено да бъде качен тук.

Ако някой така любезен да ми помагаш, PLS публикуваме вашата поща.
Аз ще изпратя файла за вас. (Само 5k)

Тук е. RAR файл на проекта.
Pls го проверите.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

MWO практика единствено матрица за първи честота (7GHz) с текущата настройка за проекта.

Въпреки това, след като намали де-вграждането дължина на РОКТ1 (вляво) от малка дистанция (не помня от стойността), той работи добре за 9GHz, и да спра на симулация.

Мисля, че това потвърждава, че единствено число матрица се случва, когато решаването на де-вграждането стандарт за ляво пристанище.MWO трябвало да борави, че autmatically и правилно.да премине от този проблем, само промяна на де-вграждането дължина.

За да промените де-дължина вграждането, увеличавате в ляво egde на хранене microstrip, изберете порт, можете да видите черна линия по средата на microstrip.Линията завършва в перпендикулярна пунктирани линии, поставете курсора на мишката над пунктирани линии, тогава ще бъде в състояние да го плъзнете наляво или надясно.тази промяна на де-вграждането дължина.

Аз не съм сигурен как MWO създава де-вграждането стандарт.Не забравяйте, че тя трябва да намери размножаване постоянни и характерни съпротивление на захранващата линия Одер да смени референтна равнина (който е част от де-вграждането процедура).Така де-стандарт вграждането се отнася до отделен проблем ЕМ, при които структурата е просто microstrip линия (със същата ширина и субстрат като ред, към което сте задали в ляво порт).Тази структура е ЕМ отново, обградени с провеждане на полето, като по този начин кутия резонанс е възможно.В този случай резонанс означава, че вие не се нуждаете от възбуждане влизат единия край на преносната линия, за да получите някои изход от другия край.С други думи, де-дължина вграждането се случва да бъде mutiple на половината elecric дължина на вълната, или размера на кутията се случва да бъде точната сума, за да поддържа режим на кухина, че определена честота, за които се отчитат единствено матрица.В резултат на това е проблем намирането на размножаване постоянно.

Благодаря ви loucy.

Утре ще следваш инструкции да опитам.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back