Допуска се разлика в обхвата на VDS и VSAT да бъде в subthreshold региона

R

roki

Guest
Здравейте, от това, което знам, subthreshold регион (или слаба инверсия) се случва, когато напрежението на порта е по-малко от прага напрежение. Докато от симулацията диагноза, открих един от моите NMOS е в линейна региона, какво е приемливо разлика от Vdsat и VdS на MOSFET за да се вземат предвид при subthreshold региона. Моят преподавател ми каза, че разликата от 0.2V е доста приемливо, за да бъде в subthreshold. Ако по-малка от 0.2V е по-добре?

Мисля, че въпроса ви не е съвсем ясно, може да смесите на subthreshold и респ насищане. линейна региона? Subthreshold (или умерено респ слаб инверсия) е режим на работа, което означава, , които варират от Veff = VGS - Vth на БНТ се управлява, като има предвид, линейни или насищане региона да определи в , който част от ID срещу характеристика VDS е задействано: VDS <VDS, SAT: Линеен режим VDS> VDS, SAT: насищане режим, така IMHO вашия въпрос трябва да бъде променено на "това, което е приемливо разлика от Vdsat и VdS на MOSFET за да се счита за насищане, при работа в режим на subthreshold? " Вижте тук регистър (ID) срещу на VDS парцел с една точка маркирана VDS, седна крива: [Прикрепете = CONFIG] 76001 [/ Прикрепете] ляво на дот-подчертано VDS, седна кривата е линейна региона, нали насищане региона. В дясната страна на инверсия режими са отбелязани: SI за силна, МВР за умерена и WI за слаби инверсия режим. Както можете да видите по-слаба инверсия режим VDS, седна = 4 * Vt ≈ 100mV. Така че в режим на WI, с VDS = 200mV (т.е. с разлика от само 100 МПС VDS, SAT), можете да бъдете сигурни за работата на БНТ в режим на насищане.

76001 [/ Прикрепете] ляво на дот-подчертано VDS, седна кривата е линейна региона, нали насищане региона.
Hi erikl, аз съм с you.The въпрос е наистина по-добре структуриран. И вашето обяснение е лесен за разбиране. Благодаря ви!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back