P
Plammox
Guest
Опитвам се да генерира 2-портов смесен режим S-параметри от 4-портов S-параметър файл, натоварени в IE3D/MODUA 8.0.Аз определят честоти, симулират и след това резултатите се качи и да ги парцел.
Проблемът е, че ако го направя преобразуване ръчно, резултатите се окаже съвсем различно, отколкото в MODUA.
Доколкото виждам, аз правя всички правилни неща, четене на пробен камък файл, конвертиране на сложния формат от този, който прави от УО R * Годен (I Rho * * (pi/180)), където R и Rho са полярни формата на комплексно число.
След това добавете комплекс стойности за S11, S13, S31, S33 по следния начин и парцел на:
SDD11 (БД) = 20 * log10 (ABS (0,5 * (S11-S13-S31 S33)))
Това ли е разликата в курсове, които изпълнява, както и IE3D?
Проблемът е, че ако го направя преобразуване ръчно, резултатите се окаже съвсем различно, отколкото в MODUA.
Доколкото виждам, аз правя всички правилни неща, четене на пробен камък файл, конвертиране на сложния формат от този, който прави от УО R * Годен (I Rho * * (pi/180)), където R и Rho са полярни формата на комплексно число.
След това добавете комплекс стойности за S11, S13, S31, S33 по следния начин и парцел на:
SDD11 (БД) = 20 * log10 (ABS (0,5 * (S11-S13-S31 S33)))
Това ли е разликата в курсове, които изпълнява, както и IE3D?