Диференциални реализациите в IE3D?

P

Plammox

Guest
Опитвам се да генерира 2-портов смесен режим S-параметри от 4-портов S-параметър файл, натоварени в IE3D/MODUA 8.0.Аз определят честоти, симулират и след това резултатите се качи и да ги парцел.

Проблемът е, че ако го направя преобразуване ръчно, резултатите се окаже съвсем различно, отколкото в MODUA.

Доколкото виждам, аз правя всички правилни неща, четене на пробен камък файл, конвертиране на сложния формат от този, който прави от УО R * Годен (I Rho * * (pi/180)), където R и Rho са полярни формата на комплексно число.

След това добавете комплекс стойности за S11, S13, S31, S33 по следния начин и парцел на:

SDD11 (БД) = 20 * log10 (ABS (0,5 * (S11-S13-S31 S33)))

Това ли е разликата в курсове, които изпълнява, както и IE3D?

Здравейте, Plammox:

Изпълнението на IE3D/MODUA е общото изпълнение за N-порт.Той е бил там от години и се използва широко и то трябва да бъде вярна.

Аз не съм виждал вашата формула.Е то за специален случай на един цокъл с 4-портов превръща в диференциално 2-портов?От това, което виждам, в резултат на 2-портов S-paramters разлика трябва да бъде свързана с всички елементи на един цокъл А (I, J), където I, J = 1,2,3,4, ако и двата оригинала и е в резултат параметри се нормализират до 50-ома.Можеш ли да ме уведомите, когато formual е от?Благодарности!

Здравейте Джиан,

Аз съм с формулирането на смесен режим разсейване параметри, както е описано в Дейвид Е. Bockelman и Уилям Р. Айзенщат, Комбинираната диференцирано и Common-Mode Scattering параметри: Теория и симулация, IEEE Trans.На МТТ, кн.43, pp.1530 1539, юли 1995 г.

Те се използват в XFP оптичен модул стандарт, който е свободно достъпен на http://www.xfpmsa.org (щракнете върху MSA в лентата с менюта за достъп до самия стандарт) на MSA съдържа готварска книга за диференциална S-параметри в една на допълненията.

Аз успешно екстракт единната е приключила параметри от пробен камък файл, и там е добро споразумение BTW мои изчисления и MODUA за тях.Проблемите започват, когато се опитам да генерира смесен режим S-параметри.Тогава не мога да намеря споразумение.(разликата загуба връщане и загуба на банкнотите са това, което аз се интересувам от това за прилагане)

В крайна сметка, аз предпочитам използването MODUA за това вместо MS Excel ...Просто трябва да разберем каква е разликата реализация в MODUA действително изпълнява ....

Можете ли да ми точка за обяснение или статия, която обяснява това?

Здравейте, Plammox: Въвеждането в IE3D е едно общо за всеки брой на пристанищата с комбинация на диференциални пристанищата и един цокъл пристанища.Той не е от всяка книга и ще се развива вътрешно тук.Ако можете да ми пратите (Jian (до) zeland.com) на S-параметри с описание и вашите резултати въз основа на формула имате, мога да го проверите за вас.Честит Ден на благодарността!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back