Дизайн разминаване след синтез

T

tok47

Guest
Здравейте всички,Аз съм начинаещ в дигитален дизайн.Това е първият път, когато използва синтез инструменти.Така че, hopelly въпроса ми не е глупав въпрос.

В моя проект, аз съм се използва комбинация логика плюс капаче с капаче за данни.Той работи доста добре в Verilog ми симулация.Но, за симулация, че използването на дизайн, след като синтез, че не работи като това, което получавам в Verilog симулация.В LATCHING данни да се превключва.

Преди това бях с флип флоп в моя проект.Но, поради забавяне от страна на данни, така че аз винаги получаването на погрешно LATCHING данни.

Това е общ случай, когато веригата след синтез не е крос мач на Verilog поведение?

Благодарностиrdgs
ГГ

синтез е доста надежден сега, освен ако Вашият кодиране стил е много зле.

шансовете са ви врата настройка на ниво симулация не е правилна, то могат да бъдат нулирани или времеви стъпка.

Има ли някакви златни кодиране стил, който винаги може да се уверите, че часовник се сменя след като данните готови за тригер?

Имало ли е setupt / задръжте време нарушения след синтез?
аз

Здрасти,
1.първо пеят формалност или conformal да се докаже срещу RTL netlist е ОК
2.които не използват sdf да netlist симулация

Здравейте, това е често срещано поведение.Симулацията RTL е 0-забавяне симулация, докато netlist симулация е закъснял симулация.Така че, когато незабавно да влезе в картината на тези вид probs са спазени.За да ги избегне U необходимостта да се гарантира, че тези probs dosent възниква при проектирането, т.е. в RTL.Промяна на вашия RTL (за предпочитане едно капаче с капаче на коректни данни дори и ако има известно забавяне по пътя на сигнала).Това ще решите проблема си.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back