Дебелина Измерване

G

Guest

Guest
Dear All,

Търся с дебелина измервателна система ..Аз чух някои доста лазерни системи могат да направят, но аз не мога да намеря това.Как мога да измеря пластмасова повърхност 0-10 мм и 0,01 толерантност (без да докосвате)?

Анализатор

Здрасти,
с капацитивен датчик, какъв е материал?

Мисля, че ехото ултразвук може да се използва, ако това измерване може да бъде направено под вода.Тъй като скоростта на размножаване със сигурност са различни просто измерване на времето от различни Echos би могло да бъде възможно ....
Просто друга идея .......

S.

Търся STH като този, но това е твърде скъпо:

http://www.keyence.com/products/vision/micrometer/micrometer.php

Някакви идеи?

Анализатор

Може би правиш едно и също мисля, че цифровите фотоапарати направя, за да може да се съсредоточи acheve добро разстояние измерване ......
Висока luminecense светодиоди също може да помогне.Излъчваната светлина може да се модулира.Отколкото бихте могли да измерват фаза на промяна на ехото, за да намерите разстояние.
Намесата mavbe е добра идея ....
Измерването може да бъде подобрена чрез усредняване ......
Но 100um точност може да бъде трудно да се .... или може би дори невъзможно ....

S.

използва лазер, чиято форма посока 45 градуса на масата и CCD камера на другата страна да получи светлината отразена от таблицата лазер.Когато материал да се измерва ще бъдат поставени на масата, мястото на CCD излъчена с лазер ще бъде променена Разлика между пиксела (без материал и с amterial) на CCD ще бъде proportonal да дебелина.Можете да увеличите резолюцията ако те са представени lenzes пред CCD.

за 1 KX 1 K пиксела CCD сензор и 10 mm дължина сензор имате 10 трудовия разпределени пикс onccd камера.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back