Двупосочен ценерови диод-въпрос

E

ElectroZ

Guest
Здравейте, аз се чудех възможно ли е да се замени един двупосочен ценерови с две еднопосочни zeners? Да те еднакво мач един на друг? Мисля, че трябва да бъде възможно, но ако там например. един 5.8V биполярно ценерови, той трябва също така са, че обратното напрежение прага на ~ 0.7V вътрешно? Ако е така, това означава, че 5.8V двупосочен ценерови действително започва провеждането някъде около 6.5V при еднопосочни започва от 5.8V .. Прав ли съм или не? Никога не си мислех за това, въпреки че съм бил работи като дизайнер електроника за повече от седем години:)

Synology udostępnia wersję beta aplikacji Surveillance Station 6.3 do zaawansowanej obsługi wielu Kamer IP przez urządzenia firmy Synology. Nowa edycja m.in umożliwia użytkownikom równoczesny podgląd na żywo i odtwarzanie do 64 kanałów o rozdzielczości 720p za pomocą jednego interfejsu. Ponadto, aplikacja Surveillance Station pozwala strumieniować ...

Read more...

Двупосочен подтискане диоди обикновено не конкретизират симетрия или съвпадение на параметри, но може да се очаква, че съвпадението е по-близо, отколкото с произволно избрани примери. Също така те имат топлинна съединител, но по отношение на всички други свойства, те трябва да се държат като две отделни диоди.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back