Два въпроса за HSPICE

Y

yaly

Guest
1.Има ли симулация HSPICE точност зависи от броя на транзистора във веригата?
2.Ако аз simualte верига с различни сближат метод, има ли някаква разлика между всеки план?

Тези два въпроса скок в съзнанието ми, докато аз съм пуснете simualtion сега.Може ли някой HSPICer ми каже отговора befor аз мога да се провери?

Hspice точност не е зависим от nomuber устройства.Когато сте задали, това е направено.Hspice е инструмент, за да ви помогне да проверят резултатите в ума си, вместо да я оставяйте да ви кажа.Така че, преди да използвате инструмента, в ума ви трябва да знаете какви резултати.

HSPICE точност зависи от модела.
"Сближаване" не е свързана с план.

Мисля, че може би това is.I симулира голяма верига в Windows & solaris.they някои differents.

Имам симулирани средни ckts в PSPICE (Windows) и ритъм (Solaris) и никога не забелязах някаква разлика.Каква е разликата говориш.

Точността зависи от подправката модел.

По мое мнение, вариантите сте задали може леко да промени reulsts.Във всеки случай, аз мисля, че дизайнер не мога напълно да разчита на симулацията резултати!

Мисля, че точността не се влияе от броя на транзисторите, но повлияни от различни сближат метод.

HSPICE точност зависи от модела ниво
не на размера на чип
Едногодишен режим има влияние върху hspice разбира се

HSPICE точността е много трудно за нас да се разбере, защото точността се контролира от много параметри и възможности, най-важното е моделът точност.

В идеалния случай, точността симулация не зависи от броя на транзистор във веригата.Но тъй като симулатора намери решение чрез цифров метод, процесът не може да бъде толкова идеален.Точността повече или по-малко ще зависи от размера на веригата.

HSPICE точност се намира в своята алгоритъм и моделът на леярната.моделът е важно.

HSPICE вътрешно се опитва различни методи, за да се намери едно се сближили.Аз съм Страхувам се, че няма да се опитвам друг начин, когато установи, че целта за сближаване.Това е много трудно за потребителите да преценят достоверността между различните подходи.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back