Да, хората не използвате здрав оформление на центъра на тежестта вече?

S

sharkies

Guest
Имам чип, който е почти завършен в оформлението, но разбрах, че общата схема на центъра на тежестта оформление не е бил използван. Имам много диференциални двойки, които са част на CMFB или GM-C Филтри и ще трябва да мине през големи ревизии, ако искам да го въведе в общата инерционният център оформление. Въпреки това, моят колега ми каза, че хората не се използват вече общ центъра на тежестта на съвпадение като цяло е добро, и разбира се, добавя повече паразитни капацитети. Дали това е вярно, че хората не използват обща центъра на тежестта? Аз съм с TSMC 90nm. Трябва ли да оправя всичко на обща центъра на тежестта? Или тази техника да стане остарели. Все още мога да си представим няколко вериги, които ще се възползват от обща инерционният център оформление, като за сравнение ... какво друго?? Нека да знаят, аз съм много любопитен да разбера, колко ефективен са общи centroids, в днешно време.

Ако не тогава има голям шанс на значителни термични градиенти CC не е такава помощ. Мисля, че е по-малко популярна в силови вериги ultralow Когато се добавят допълнителни капацитивно и ще размахвате голям време на вашата лента). С изделия да бъдат толкова малки, в днешно време почти можете да забравите за процеса на наклони. И градиентите, ви е нужно, може да бъде по-малко от случайна флуктуация.

Hi Sharkies, моята гледна точка е, че този въпрос е само въпрос на компромис: паразитни капацитети (спецификация на вашата честота), площ и по-добро съвпадение. Искам да кажа, само ако имате затруднения за постигане на вашата честота, трябва да се избегне центърът на тежестта обща конфигурация. Аз съм виждал много проекти, извършва с помощта на 65 нанометра, 90 или 135 нанометрова CMOS технология, и всички от тях използва обща конфигурация на центъра на тежестта оформление, например: усилватели, референции, контролите и данни конвертори. Докато транзистори размери се намали, нали знаеш, че размерът на транзисторите в аналогов дизайн (поне част от тях) не се насочва след тази тенденция. Например, докато използвате 90 нм технологии., Тя често се използва транзистор дължина от 1, 2 или 3 UM. Какво бих направил, е да се провери променливостта на тези вериги, които използват Монте Карло анализ. тази симулация игнорира оформлението техники и показва най-лошия случай изпълнението (1, 2, 3 или 4 Сигма изисквания). Така че, , ако си вериги работят в тези симулации , аз не бих се притеснявате за промяна на тези схеми сега. С уважение,

Да хора все още използват общ центъра на тежестта. Съвпадение е добър, това зависи от степента на съвпадение имате нужда. Работа на високи opamps на напрежението, необходимата степен могат да бъдат строги.

Докато транзистори размери се намали, нали знаеш, че размерът на транзисторите в аналогов дизайн (поне част от тях) не се насочва след тази тенденция. Например, докато използвайки 90 нм технологии., Тя често се използва транзистор дължина от 1, 2 или 3 UM
Точно такива размери, се използват дори при 28nm технологии аналогови схеми. Направих много работа в 28nm оформление напоследък, изненадващо, поради правилата за проектиране в някои 28nm технологии аналогов оформление, трябва да бъде по-голям в сравнение с 90nm за пример (с доста сходни ефективни размери транзисторни). И да, общ инерционният център все още е широко използван в аналогови схеми, аз работя и като цяло имат влияние върху празен ход.

Вярвам, че в малки геометрии процес, 28nm др общ инерционният център вече не е този, използван. Оформлението сложността на с всички тези метали, които тичат наоколо е твърде много. Аз съм виждал хора използват interdigitization и след това пуснати достатъчно манекени, за да се уверите, влияние разстояние се погрижа за него. Бих се предположи, че при по-големи геометрични или, където хората се нуждаят от супер-прецизен, общ инерционният център ще продължи да бъде начин да отида. Добавената [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post в 23:35 ---------- Предишна публикация е в 23:34 ---------- [/SIZE] [/COLOR] @ Emillio. Имате ли данни, за да споделят, показваща колко съвпадение подобри и W / общ центъра на тежестта.

@ Love_analog: Аз не съм оформление дизайнер, основата, върху думите на Схеми дизайнери, и аз бях коригиране на лошо съвпадащи вериги, за да получите по-добри резултати. Предполагам, че те знаят какво казвате.

Да, модерна технология приемат някои схеми за намаляване на зависимостта от посока. Един от тях е да се върти на вафла под обработка. Ето защо, общ центъра на тежестта може да бъде снет. Въпреки това, оформление с обща инерционният център все още е добра практика, ако е възможно.

зависи от дизайнер, по-голямата част от време, ако не се разглеждат правилно, COMM центъра на тежестта само оформлението по-голям, по-паразитни и няма по-добро съвпадение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back