Дали stripline ciruit по-малък от microstrip схема?

G

Guest

Guest
Някой знае ли, ако аз chanage промишления дизайн от microctrip да stripline, платката ще получат по-малки или не?благодаря

Здравей момче,

Електрическото дължина на вълната на microstrip схема е по-дълъг от дължината на вълната на stripline верига.Причината за това е промяната в ефективната стойност епсилон.Така че вашите ПХБ ще получат по-малки, ако промените от microstrip да stripline.
AppCad от Agilent е хубав инструмент за изчисляване на импеданс и електрически дължини на вълните на такива преносни линии.

Чао

Мисля, че броят на телевизия ще се увеличи при смяна на wicrostrip верига за stripline съединение, което ще увеличи загуба на сигнала.И също така, че е трудно да се мелодия.

Още по-тънки от Microstripeline
можете да сложите малко индуктор от двете страни на stripline, поради чрез могат да окажат въздействие на сигнала като добавите малко кондензатор, или може да имате половин дължина на вълната за stripline се сведе до минимум чрез сила.
Microstripline е лесно да се коригира с нож, но stripline е хазарт.

Мога ли да съм сложил stripline struture в метална книга, да речем месинг, така че аз съм да се притеснявате за телевизия?

Мисля, че на сат.използват U диапазон не е необходимо да се ленти линии, това е малка и разходите на лентата линия е по-голяма

Аз съм проектирането на този филтър за измерване система.Чудя се, че stripline е по-добре, отколкото microstrip или не, в срок на изпълнение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back