Дали CMOS инвертор работи като усилвател?

V

vlsi_whiz

Guest
Може ли някой да ми дадат някои идеи по тази тема?

Дали CMOS инвертор действа като усилвател при нормални условия пристрастия?Ще се разширят сигнали, ако това е най-предубедени VDD / 2?Ако е така, може някой да ми дадете малко обяснение?

Thx

Мисля, че това е възможно, тъй като въвеждане на съпротивление е много висока и това е напрежение печалба.
но това е нещо необичайно и ще привлече повече ток от VDD.
По-добре е да използвате друг IC за тази цел!!

с уважение
Davood Amerion

Разбира се, че може.
1.като двустепенно опа, на последния етап може да бъде inveter
2.използва самостоятелно предубедени, можете да използвате инвертор като опа

по-старите прости неща със сигурност, като Unbuffered инвертор от старата серия 4000.различни от въвеждане на защита, един от тези инвертори е само на 2 totempole транзистори.

Свържете се с производство чрез въвеждане 1M резистор и ще получите усилвател.Този усилвател е често се използва в кварцов осцилатор верига.

Съгласен съм с Davood, че е възможно тя да се използва като усилвател с печалбата,
А = VOUT / Вин = 2 * (GM1 | | gm2) * (ro1 | | ro2), но на компромис с ток от VDD.

За по-добро усилване, можете да използвате обща amplifer източник, който ще ви даде висока печалба с по-малка настоящи и по-реалистични.

Да, това е възможно и нарича gmCell Nauta's.
Вие може да се отнася към "А CMOS Transconductance-С филтър Техника за много високи честоти", публикувана през IEEE вестник на Solid-State Circuits, кн.27, No.2 февруари 1992 г., с. 142-153.(Съжалявам, че не разполагат с PDF на файла)

Тя описва transconductor (база за усилвател) с помощта на инвертор.Всъщност 2, тъй като това е напълно разликата структура.В CMFB е реализирана с инвертори.

Инверторни се държи като amplifer входен сигнал, ако не е наситен към някоя от
P / транзистори nmos. PMOs усилва долната половина на входния сигнал nmos усилва и половина по-висока от въвеждане на малки сигнал. singal люлка трябва да бъде около пътуването точка на инвертор за добри печалби и се уверете, че суинг мощност обаче не насищане на релсите.

Тя има същия проблем, както всеки друг един приключила дизайн, промени пътуване точка
дължи на предлагането, може да забележите това с повече печалба за положителен цикъл и по-малко печалба за отрицателно цикъл.

cherrytart написа:

по-старите прости неща със сигурност, като Unbuffered инвертор от старата серия 4000.
различни от въвеждане на защита, един от тези инвертори е само на 2 totempole транзистори.

да

когато се използва в satyuraton района на opearetionAdded след 1 минути:да

Да, и само мисля за трансфер крива,
ще намерите на печалбата е висока

Здрасти,
В Инвертор насищане област работи като усилвател с печалбата се прилага като
Gain =-GM * RDS.

В региона насищане на печалбата, е също така дава като
(VOUT / Вин) = (VDD VTN VTP √ (BN / BP)) / (1 √ (BN / BP)).

благодарности
sarfraz

Да, всъщност аз просто изработи схема инверторна употреба
AMP като усилвател единица

Когато TRX работа в линейни региона след това е инвертор и когато TRX на инверторен работа в насищане региона след това работи като усилвател

Здрасти,
Имам съмнение относно това твърдение.

rajkumaru написа:

Когато TRX работа в линейни региона след това е инвертор и когато TRX на инверторен работа в насищане региона след това работи като усилвател

Да CMOS актове усилвател, ако двете nmos & PMOs са в насищане.

Здравейте, ако инвертора не може да работи като усилвател, много въпроси, ще се появи!

Виж стр. 21 от настоящото Приложение.Забележка http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00236a.pdf

Тя използва CMOS инвертор (4069), както DEMODULATOR, както и усилвател.

Разбира се, че може.Всъщност най-осцилатори кристали в микро контролери използват един инвертор като кристал водача.Печалбата е приблизително линеаризирана с обратна връзка резистор.

Всъщност инвертор е не много добър усилвател, в смисъл на аналогови характеристики: офсет, линейност, отхвърляне и др

Но, така или иначе това е инвертиращ усилвател

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back