Дали наистина имам нужда 2 Xtal Oscillator, когато с помощта на 2 PIC микро?

A

aicrag80

Guest
В момента съм разработването на проекта, използвайки 2 PIC микро (16F877), 1 PIC е за "магистър" и 2-ра е за Slave. Имам някои съмнения, ако наистина имам нужда, са поставили 2 кварцов генератор за овърклок всеки PIC (Master и Slave). Или, 1 осцилатор кристал ще бъде достатъчно, за да се използва като общ часовник за господар и роб PIC. Благодаря предварително и най-добри пожелания! : D

индивидуални овърклок е необходимо двете shoul не бъдат експлоатирани от един и същ bcz тя ще предизвика натоварване за PIC и също осцилатор, ако веригата могат да работят по този начин, но тогава аз не ще препоръчваме да използвате само 1 bcz осцилатор верига може да изгори или да бъде повреден осцилатор

Можете да използвате само един кристал .. Свържете кристал в типична конфигурация на един PIC, след това свържете порта буфер, за да го OSC2 (изход) ПИН и се хранят с буфериран сигнал часовник втората PIC OSC1 щифт .. виж картинката по-долу .. С уважение, IanP

Благодаря момчета, всъщност аз съм все още решава коя конфигурация аз ще последва разглеждане на производствените разходи и ограничения за оформление. Anywayz, благодаря за информацията за. Най-добри пожелания. : D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back