ДЗПО (PFC) Фаза марж по-малък от 45 градуса

E

eem2am

Guest
Здравейте, аз говоря за LT1509 Фактор на мощността коректор IC .... лист ... http://www.linear.com/pc/downloadDocument.do?navId=H0, С1, C1003, C1142, C1138, P1516, D1119 , ако обичате да видите страница 8, фигура 3, тя е очевидно, че фаза марж (пунктирана) е по-малко от 45 градуса за честоти под честотата печалба Zero кросоувър. Това със сигурност е лошо дизайн? Много съм благодарен за някакви мисли, и благодаря за предишния други отговори, които аз съм преглед с благодарност.

Aktualizacja Google Search o numerze 4.1 wprowadza nowości do asystenta Google Now. Analiza aplikacji ujawnia z kolei plany Google na przyszłość dotyczące asystenta głosowego do urządzeń z systemem Android.

Read more...

[Цитат = eem2am], ако обичате да видите страница 8, фигура 3, е очевидно, че фазата граница (пунктирана) е по-малко от 45 градуса за честоти под честотата печалба Zero кросоувър. Това със сигурност е лошо дизайн? [/ Цитат] В [ф] съответно [/U] фаза граница се определя само на печалба нула-пропускателен пункт. Но като цяло съм съгласен с теб. Печалбата линия да премине от 0-db ос - ако е възможно - с наклон на ап. -20 Db / декември Поради това усилване - както е показано на снимката - трябва да се намали ап. с 10 децибела. След това, маржът ще бъде по-добре и в близост от 55 градуса.

LvW, аз оценявам Вашия отговор, но аз ви моля да преразгледа ... при честоти под честотата нулева печалба кросоувър, маржът фаза трябва да бъде над 45 градуса за стабилност ....... Чувствам убеден от него. само си представете, ако фаза марж е под нула ZGXF ...... тогава щеше да получи по-голямо от една страна, и от допълнителните коментари ....... че е причина за трептене, т.е. нестабилност. Аз съм убеден, че нарастващата фиш е грешка .... благодаря за мен като изслуша, аз съм благодарен за някакви мисли по този въпрос.

Това е затворен отговор цикъл на един типичен обезщетение олово закъснение, често се използват системи за контрол. Това е стабилна, без съмнение. Като сериозен недостатък, това е доста чувствителен към печалба вариации. За мен тя не е от голяма полза да отговарят на изискванията за контрол контури в съответствие с техните фаза граница, без разглеждане на заявлението, по-специално механизмите и натоварване динамичен и допустимото отклонение.

Здравейте eem2am, Цитат: [в] при честоти под честотата нулева печалба кросоувър, маржът фаза трябва да бъде над 45 градуса за стабилност ....... Чувствам убеден от него. [/I] Не, определено не. Защо над 45 градуса. ? [В] само си представете, ако фаза марж е под нула ZGXF ...... тогава щеше да получи по-голямо от една страна, и от допълнителните коментари ....... че е причина за трептене, т.е. нестабилност . [/I] Не, и в този "критичен" случай, че няма да има нестабилност. Може би е изненадващо за вас, но има въпроси, които отговарят на критериите Barkhausen - и все пак не съществуват колебания. Barkhausen е само необходимо [/ б] условие колебание, но не е достатъчно [/ б] един. (Това много често се забравя или дори не са споменати в повечето учебници!). Поради естеството на предавателната функция в процес на обсъждане (с нула, за да подобри фаза), което трябва да се прилагат от [ф] пълен [/U] Найкуист критерий за проверка на стабилността - и този критерий показва, stabilty! [В] Аз съм убеден, че нарастващата фиш е грешка ....[/ в] Поради по-горе аргументи: Аз не мисля така.

Освен точен критерий за стабилност, който е бил обсъден от LvW в подробности, това е вярно, че под 45 марж степен фаза вероятно води до лоши регламент за действие. То също е вярно, че фаза характеристика под единица печалба има известно влияние върху поведението на затворената линия, ако предпочитате соча парцели за затворен кръг анализ. Но това е до известна степен безплодно да обсъдим това, без да се имат предвид изискванията на конкретното приложение контрол.

Здравейте, FVM & LvW, аз оценявам вашите коментари, че обучението си по този въпрос е от главите обратна връзка за контрол на книгата на Марти Браун "Power готварска книга за доставка" Той ясно предупреждава фаза по-малко от 45 градуса за по-малко trequencies тогава ZGXF. Той показва графиката го показва и да казва "излишък фаза" и предупреждава за това. това със сигурност е фактът, че ако печалбата е по-голям от един и обратна връзка се превръща в добавка на входа, а след това ти си продукция ще спирала далеч ... нестабилност

[Цитат = eem2am] Това ясно предупреждава фаза по-малко от 45 градуса за по-малко trequencies тогава ZGXF. Той показва графиката го показва и да казва "излишък фаза" и предупреждава за това. това със сигурност е фактът, че ако печалбата е по-голям от един и обратна връзка се превръща в добавка на входа, а след това ти си продукция ще спирала далеч ... нестабилност [/ цитат] За съжаление последната си декларация със сигурност не е наред! Както споменах вече, в някои случаи пълна стабилност Найкуист критерий трябва да се прилага, тъй като опростена версия, която използва само на етап границата води до грешки. Прилагам два документа, които показват някои примери за стабилна система - дори при наличие на честота, за които Коефициент на усилване е над 1 и фазата на 360 градуса. Съжалявам, но аз имам книгата, посочени от вас не е налице, така че не може да извършат повторна проверка на формулиране. Може би авторът иска да каже, че може би стъпка отговор или нещо друго не е идеално, ако фаза въпрос за близо до границата (за честоти под пресечни точки). Но, разбира се, няма да има опасност, че веригата става нестабилен!

Защото аз бях уморен от диви предположения за изхода спираловидно далеч, аз симулира натоварването отговор стъпка на проста еквивалентна схема. Можете да видите от соча парцел, веригата характеристика е много подобен на прилагането линейно. Има някои малки разлики, както игнорира прекалено фаза от модулатор мъртвото време. Отговорът натоварване стъпка е още по-добре, отколкото аз предположил, че е почти aperiodical.

Благодаря ви много LvW и FVM, аз съм четене сега.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back