Голям 7-сегмента LED запояване

N

neillsun

Guest
Аз съм проектиране голям 7-Seg LED дисплей (85ч 5мм светодиоди на цифра, 10 цифри). Това прави 3600 спойки само за дисплея, ако използвам един резистор на LED. Какво ще бъде най-добрият начин на запояване това? Чувал съм нещо за спояваща паста и спойка маска ... ще те помагат? Нийл.

това ще бъде един лош опит за запояване ... Предлагаме ви купя едно, а не запояване всичко .... спояваща паста и спойка маска би било полезно, но, тъй като ставите ще бъде много малък нейната полезност е много много ограничен ....

Знам, някои от малко производство, те използват чиния като купа запълнете с стопилката спойка и постави на долната страна на PCB и да го вземе, всички на крака ще бъде спойка готов. Не знам как, но аз го видях:) аз също знам защо спойка само пръчка на краката щифта.

За спояваща паста, вие ще се нуждаете от шаблон и след това фурната да се разтопи спойката. Обикновено този метод е за масово производство линии. Ако ще да произвеждат много от тях, тогава е по-добре да се получи Solder пота (това е устройство, което спомена SP), има няколко форми и размери. Ако ще да се изгради само един, просто го направите сами. Пожелания.

нарекохме го "спойка пот". то не се използва повече от нас. сега ние използваме вълна спойка за thourgh дупки и преформатиране soder за SMT. [Цитат = SP] Знам, някои от малко производство, те използват чиния като купа запълнете с стопилката спойка и постави на долната страна на PCB и да го вземе, краката ще бъде спойка готов. Не знам как, но аз го видях:) Аз също знам защо спойка само пръчка на щифта краката [/ цитат].

свързване на светодиоди в серия и ги снабдяват от по-високо напрежение, за да се намали броят на необходимите резистори

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back