Гласови дейност детектор

G

Guest

Guest
Има ли някой разбере за начина на изпълнение на VAD PIC 18F или микроорганизми за този въпрос.А цял ден за търсене на нетните yeilded много силно статистически подходи, които са били предназначени за DSP или компютър.Имам Прекарах известно време в търсене на енергия на словото в присъствието на нива на шум, както при СН радио и забелязах на енергия попада в две ленти, една от около 300-800Hz и още в 2000-2600 Hz.Имайте предвид, радио HF е филтриран за пропуск група от 300-3000hz.
Имам само finnished DTMF декодер, в която аз извадката 24 честоти, аз съм thoughr биха могли да използват същите методи за откриване на глас pressence.
Мислех, че ако аз се завтече 10 пъти подвижна средна стойност за всеки от 24 Честотен щях да и средна стойност за всеки.Ако Честотен е повече от 25% за различните Честотен проба след това ще се стрижат до средна стойност - 25%, така че трайно дейност, която не би насочило средната енергия от твърде много бързо.За откриване на реч аз woul търсите казват 4 от Честотен проби във високите и 4 в ниската група да се отклоняват с повече от 25%.
Има ли този звук е осъществимо.Всички коментари добре дошли.
С уважение,
Джон.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back