Генериране микроволт сигнали за тестване на IC

B

blurryeyes81

Guest
Здравейте, аз съм в момента тестване на ЕЕГ биомедицинска усилвател IC.Някой може ли да ми препоръчате начин за генериране на сигнали на връх около 50 микроволт до върха.В произволна форма на сигнала генератор в моята лаборатория може да предостави единствено сигнали от 1 milivolt процентни пункта и по-горе.

И има ли някакъв начин да се провери малкия сигнал микроволт въвеждане използването на стандартен осцилоскоп?

Благодарности!

Аз ще изгради защитен контейнер и да поставят 1:200 (или повече) резистивен делител напрежение, така че входен сигнал ще бъде най-малко 10mV ниво.По този начин ще се намали шума в същото съотношение.
Аз не мисля, че може да се използва стандартен осцилоскоп за този изключително крехки упражняване ..
С уважение,
IanP

Винаги има едно "лу-мишка" или някои други бедни животни.свържете сонди за главите им.Реалистични ЕЕГ тестване!

Първи (до) един биомедицинска "лу" ще помогне.Какво ще направите, е, че ако не разполагат с необходимото оборудване, ние се връщаме към някои други, че лабораторията е, че оборудването, въпреки че това не е моята област, така и не съм сигурен как се работи в производството на биомедицински инженеринг.Като алтернатива, аз съм просто мислене; Защо не използвате генератор RF като Роуд & Шварц тип с ниво -40 DBM продукция.Всички видове модулации и изход честотите са възможни.
Или чрез използване на по-висока мощност ниво, последвано от високо качество RF attenuator да получите желаното ниво.Аз не знам дали имате ниско Attenuators честота на разположение, проверете minicircuits.com.Вашият целеви честоти трябва да бъде много ниска.

Ако вашето ниво съпротивление е 600 ома (вместо стандартните RF на 50 или 75 ома), тогава вие трябва да направите някои сериозни съвпадение вход;, че би било проблем.
(Или си чип вземат това под внимание импеданс ниво?)

Могат да се можете да видите изхода на спектрален анализатор (съвпадение отново!); Докато не получите по-добър обхват.

Благодаря за бързата момчета отговори.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back