L
Lord Loh.
Guest
Имам клавиатура, с помощта на диоди. Изходът е в двоичен. Клавиатурата е шестнадесетичен и има 5 изхода. На 5 продукция е "ключ линия на пресата". Важно е да се прави разлика между 0 и "не е натиснат клавиша" Следващата ми план е да сложите две 4bit регистри като буфер за съхранение на 8bit дума. 4 регистър да бъде избран от изхода на Т filpflop магазин MSB в един регистър и LSB в друга. Сега, тъй като моята микро swicthes са шумни, когато се опитам да натиснете клавиш, след като ключови контакти са направени повече от веднъж. Debouncer може да се грижи период от време между контактите, но не за повторно случайни контакти. Така че аз съм мислене на поставяне на моностабилен multivibrator, че трябва да активирате на първия натискане на клавишите и да забраните всички входове за ~ 200 милисекунди. Имам две опции: 1. 555 2. 74121 555 е имунната многократни импулси, но не и да разширен импулси. Така че, ако повтори пулс се случи след падането на изхода, тя retrigger. Не знам от 121, но фиш казва, че тя е предизвикана ръба. Може ли някой да предложи изход? Аз трябва да имат един удар на клавиш. Човек е изкушен да натиснете клавиша, по-трудно, когато първият удар не работи. Не мога да направя с ключове. Моля, помогнете.