В коя област на прекарайте елемент (LDO) трябва да бъде?

A

asgg

Guest
Здравейте, аз съм разработването на схема LDO.За да придобие голям изходен ток (100 mA), ми направи Ш / Д от премине елемент PMOS 6000 / 1.Но когато RL е голям, т.е. изходен ток е много малък (като 1UA), прохода елемент PMOS отрязва или работи в линейни региона.
Така, кой регион преминават PMOS елемент трябва да бъде?Всички в насищане (изходен ток е 100 mA и 1UA)?

Благодарности!

Użytkownicy Facebooka powinni się mieć na baczności. Cyberprzestępcy przygotowali kolejna pułapkę - tym razem postanowili żerować na śmierci Robina Williamsa. Film przedstawiający rzekome pożegnanie aktora ze światem to sztuczka nabijająca kieszeń oszustów - ostrzegają eksperci z firmy antywirusowej ESET.

Read more...

, когато товарът е тежък, прохода елемент е в линейна региона, защото напрежението на порта е много ниска

когато текущата получите по-малки, на портата напрежението ще бъде по-висока и най-накрая ще се премине елемент в насищане

Не е необходимо да се съхраняват транзистор да се премине в сб региона, в действителност, реално LDO означава ниски отпаднат, това означава, че Vds на прекарайте транзистор е много малък, така че работи в линеен региона, в повечето време.

asgg написа:

Здравейте, аз съм разработването на схема LDO.
За да придобие голям изходен ток (100 mA), ми направи Ш / Д от премине елемент PMOS 6000 / 1.
Но когато РЛ е голям, т.е. изходен ток е много малък (като 1UA), прохода елемент PMOS отрязва или работи в линейни региона.

Така, кой регион преминават PMOS елемент трябва да бъде?
Всички в насищане (изходен ток е 100 mA и 1UA)?Благодарности!

Ако PMOS премине транзистор ще дойде в линейни район (високо натоварване ток), след това на LOOP-печалби, ще се завинтва и по този начин натоварването регламент ще се screwed.How много ще се завинтва зависи от печалбата от примката на врата PMOS ( линия печалба с изключение на етапа печалба PMOS).

Благодаря на всички ви!
Но напротив,and saturation when load current is very large(100mA).Симулациите показват, ми PMOS премине транзистора (M6) получи в линейни или отрязани региона при натоварване ток е много малък (1UA)
и насищане при натоварване ток е много голям (100 mA).

В VIN е 3.3V и VOUT е 1.8V.на VIN е постоянен, така че Vds на PMOS е постоянна 1.5V.всеки проблем в моята схема?
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

asgg написа:

Благодаря на всички ви!

Но напротив,

and saturation when load current is very large(100mA).

Симулациите показват, ми PMOS премине транзистора (M6) получи в линейни или отрязани региона при натоварване ток е много малък (1UA)
и насищане при натоварване ток е много голям (100 mA).В VIN е 3.3V и VOUT е 1.8V.
на VIN е постоянен, така че Vds на PMOS е постоянна 1.5V.
всеки проблем в моята схема?

surianova написа:asgg написа:

Благодаря на всички ви!

Но напротив,

Симулациите показват, ми PMOS премине транзистора (M6) получи в линейни или отрязани региона при натоварване ток е много малък (1UA)
и насищане при натоварване ток е много голям (100 mA).В VIN е 3.3V и VOUT е 1.8V.

surianova написа:asgg написа:

Благодаря на всички ви!

Но напротив,

Симулациите показват, ми PMOS преминават транзистор (M6) получи в линейни или отрязани региона при натоварване ток е много малък (1UA)

Здравейте asgg,
Ако ви се иска от региона на действие на trnsistor премине без информация за търсенето на напрежението и си регулира напрежението, не onw може да ви даде правилния отговор.
Ако имате 3.3V като ресурс и имате нужда от 1.8V като продукция, е възможно да се използва също и като NMOS пропуск транзистор зависи какви са backbias номер за вашия NMOS.Той може да ви даде по-бързо време за реакция.
Използвате ли .35 U технология, ако да бихте могли да имат по-малка дължина на вашия премине транзистор, минимум.
Ако имате и 6000 W / L съотношение, за източник само 1 UA на моментното състояние на устройството трябва да бъде в изключвател.Ако ти кажа, че е в линейни област тогава Vds <vdsat или Vds <Vgs-vth, както и че изглежда много странно за мен.По-скоро аз бих ви молба да преразгледа любезно си дизайн.Тя трябва да бъде в изключвател.

surianova написа:surianova написа:asgg написа:

Благодаря на всички ви!

Но напротив,

ambreesh написа:

Здравейте asgg,

Ако ви се иска от региона на действие на trnsistor премине без информация за търсенето на напрежението и си регулира напрежението, не onw може да ви даде правилния отговор.

Ако имате 3.3V като ресурс и се нуждаете от 1.8V като продукция, е възможно да се използва също и като NMOS пропуск транзистор зависи какви са backbias номер за вашия NMOS.
Той може да ви даде по-бързо време за реакция.

Използвате ли .35 U технология, ако да бихте могли да имат по-малка дължина на вашия премине транзистор, минимум.

Ако имате и 6000 W / L съотношение, за източник само 1 UA на моментното състояние на устройството трябва да бъде в изключвател.
Ако ти кажа, че е в линейни област тогава Vds <vdsat или Vds <Vgs-vth, както и че изглежда много странно за мен.
По-скоро аз бих ви молба да преразгледа любезно Ви дизайн.
Тя трябва да бъде в изключвател.

Ако използвате NMOS като премине елемент, проблемът ще бъде изчезна
В противен случай, ако искате да се LDO извадени от 100 mA до 1UA, със сигурност, че ще работи в линеен област, когато натоварването е доста голямasgg написа:

Здравейте, аз съм разработването на схема LDO.
За да придобие голям изходен ток (100 mA), ми направи Ш / Д от премине елемент PMOS 6000 / 1.
Но когато РЛ е голям, т.е. изходен ток е много малък (като 1UA), прохода елемент PMOS отрязва или работи в линейни региона.

Така, кой регион преминават PMOS елемент трябва да бъде?
Всички в насищане (изходен ток е 100 mA и 1UA)?Благодарности!

За хората с отпадащите, по-тежък товар, прохода елемент може би в линейни региона.За висока печалба на етап преминават елемент, то е в насищането на региона.

suria3 написа:surianova написа:surianova написа:asgg написа:

Благодаря на всички ви!

Но напротив,

И защо LDO?сте droping-Out 3.3-1.8 = 1.5V, това е твърде много, и както е казано преди, защо да управляват такива малко ток.

Ако използвате nmos премине транзистор, тогава верига ще бъде типично линеен регулатор, и те работят по минимум отпадат около 1.5 (точно това, което имам), вашата консумация на енергия ще бъде същата, но няма да има проблеми, които сте изпитват до сега.

Отново, не ми е ясно какъв товар сте, които искат да източник.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back