Въпрос на радиочестотния спектър, поради смяна на мобилен телефон GSM.

G

Guest

Guest
Въпрос на радиочестотния спектър, поради смяна на мобилен телефон GSM.

Бихте ли любезно да ми обясни каква е причината за разликата между сигнал за измерване на ООН сигнал за измерване?

На ООН режим сигнал, моя GSM мобилен телефон е в тестов режим, че само предавател работи, на радиочестотния спектър, поради смяна на /-400kHz има около 6 ~ 8 db марж на цялата група DCS.
На сигнал режим, аз свързване на мобилни с тестови GSM поставям и проверка на радиочестотния спектър, поради смяна на /-400kHz, ние открихме, има само около 0 ~ 2 db висок марж на групата.например Channel 885.

Теста, GSM: CMU200.
Мога да потвърдя, определени тест е в нормално състояние и калибриране дата.

Най-старата версия PCB, там са добри марж 6 ~ 8 db дали по сигнал на готовност или в ООН сигнал на готовност.

Нови и стари печатни платки ПХБ са внедрени една софтуерна изображение.

Не DC-DC, № LCD, GSM само ядрото верига (BB & RF)
Имам проверяват всички контролни сигнал, няма разлика между сигнал режим на ООН режим на сигнала.(timming & качество на сигнала)

Няма начин мога да направя сега, Кой може да ми даде някои предположения?

Благодаря!

Първото нещо, което трябва да проверите дали е разликата между БКП ramping сигнал в сигнализация режим и без сигнализация режим.Може да е бъг в radiocode, че се обажда за различни рампи (виж таблицата-горе) в различни видове теста.Това е много необичайна ситуация, но може да бъде една възможност.
Второ, проверете дали изходна мощност за всеки PCL е еднакъв за различните видове теста.
Ако спукването форма, графика и мощност са еднакви за различните видове теста, не трябва да е разликата за преходни спектър.

Здравей:

Освен въпросите, повдигнати от vfone, може да бъде допълнително можете да проверите две неща:
1.Всяко VCC БКП's (като VBAT ..) показват, че по време на скок предварително TX пръсване?
2.Всяко пулсации на модулация PVT пулсации?

Ако отговорът е да, PLS ме информира sympton, и аз ще се опитам да ви дам коментари.

С уважение,

Това се случи само по мощност на ниво 0 или всички нива на властта.
Ако единствената сила, на ниво 0 е този въпрос, моля, проверете мощност Тх в линка режим.
Може би на БКП е наситен с висока канал.
Моля заделят най-малко 0,5 db марж за целеви власт.
Пример: ако целта е 30dBm мощност, трябва да се прецизира БКП съвпадение на продукцията Максимална мощност е 30,5 стока за всички канали, и гладкост mantain мощност за всички канали, ако е възможно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back