Въпрос към мрежата Analyzer-PC взаимодействие Използване GPIB

F

Fenrir

Guest
Здравейте всички,

Бих искал да се разработи програма за изтегляне на честотата отговор на филтъра (passband: 890-915MHz и 935-960MHz) от HP8753D / E мрежа анализатор към компютър чрез GPIB, и след това генерира момента домейн отговор в компютъра, използвайки IFFT.Имам следния въпрос:

1.Мога ли да получа спектър данни от НС чрез GPIB?Има данни, че съм достатъчно добър да генерирате времето домейн отговор от нея (при положение, че имам зададете правилно НС)?

2.Ако отговорът на предишния въпрос е ДА, колко бързо може да НС изпрати данните на компютъра?Тъй като аз искам времето домейн waveform да се актуализират на всеки 0,5
секунди по-малко, данните ставка трябва да е достатъчно бързо.Аз ще се използва NI GPIB-USB-HS GPIB USB контролер, който се твърдеше, че скоростта на трансфер> 1.8MB / S (IEEE 488,1),> 7.2MB / S (HS488).Но аз мисля, че трябва да бъде пречка в НС страна.

3.Какви инструменти за развитие е най-доброто в моя случай?Мисля, LabVIEW и MATLAB са добър избор, но аз не съм сигурен дали мога да направя IFFT в LabVIEW, както и колко е трудно да се разработи приложение в MATLAB.

От Не знам много за GPIB и IFFT .. и т.н.,
бих благодарен ако някой, който има сходни проблеми, решени да ми даде съвет.

Благодарности,

Fenrir написа:1.
Мога ли да получа спектър данни от НС чрез GPIB?
Има данни, че съм достатъчно добър да генерирате времето домейн отговор от нея (при положение, че имам зададете правилно НС)?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back