Въпрос за HSpice & Призракът

T

tedchen

Guest
Моят симулация за радиация въздействие, така ще има Хю текущатаима най-вероятно всички възел на моята верига.
Напрежението на възелкоето бил ударен ще се издига от падане изключително бързо, че е добре, това е което ниеочаква.
Това, което не се очаква, че напрежението нарасне над VDD, да речем,20V @ 2V схема, или под земната повърхност.
Моето мнение е, че ако по-голямата част на мозъци инасипни източник диоди са преброени, аз мисля, че се повишават или понижават напрежението щепрестой в рамките на определени граници.
Знам, подправки, така и спектърът вероятно употреба нещо подобно напрежениеконтролирани кондензатор за тези диод.
Въпреки това, тези капацитет не щеСъхранявайте на тока и напрежението в ограничен брой стойности.
Така че, въпросът ми е, как да направят тези тренажор за симулиране на "истинска" диод?

Той не е от значение.Използване на тренажор, че моделите на устройствата са на разположение

dumeHCM написа:

Той не е от значение.
Използване на тренажор, че моделите на устройствата са на разположение

Можете да добавите диод в схеми за симулация.

sunking написа:

Можете да добавите диод в схеми за симулация.

И накрая, аз го имам работа.
Мисля, че по-добре споделете това с вас, момчета в случай, че някой има подобен проблем.
Аз съм с TSMC 0.24um и TSMC 0.18um.
Аз не съм сигурен, е това решение ще се побере друг процес.
Тестът MOSIS данни не включват ACM.
Всичко, което трябва да направите е да добавите ACM = 0 ~ 3 в образеца след това симулира.
Ако имаш официалния модел подправка освобождава от TSMC от някъде другаде, че имам ACM и CALCACM вътре в модела.
Стойностите по подразбиране е 1 за CALCACM и 12 за ACM.
CALCACM = 1 и ACM = 12 означава използването на MOSFET диод с диод изчисления Бъркли, което е гадно, по мое мнение.
Промяна на CALCACM на 0 и ACM до 0 ~ 3, зависи от вашите изисквания, то той трябва да работи.
Тед

Това е страхотно!Тед, благодаря за споделяне на това.Ако ние не знаехме това, където бихме могли да намерят определение на CALCACM, ACM нива?

модела на Hspice и спектърът са differenc формат, вие трябва да се погрижи

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back