Въпрос за различните Synopsys библиотеки

P

pgbackup

Guest
Здравейте Приятели,

Опитвам се да научите Synopsys DC МНС инструмент вериги с пример за процесор MIPS.Свалих 90nm технология библиотека от Synopsys, която е достъпна за този живот.Документацията е доста лошо и да разпределят в различните места.Имам проблеми се опитват да свържат всички библиотеки и разбера как аз ще отида за генериране на някои от основните файлове.Аз бях успял да подреди повечето от тях, но имам един въпрос за някои файлове.

Аз бях организирана структура позоваване директория ми изглежда така:

код /
| - README
| - Икони
| `- Saed90nm.slib
| - ITF
| | - Saed90nm_1p9m_1t_Cmax.itf
| | - Saed90nm_1p9m_1t_Cmin.itf
| `- Saed90nm_1p9m_1t_nominal.itf
| - Модели
| | - Saed90nm_max.lib
| | - Saed90nm_min.lib
| `- Saed90nm_typ.lib
| - Plib
| `- Saed90nm.plib
| - Saed90nm_fr
| | - CEL
| <snip>
| | - FRAM
<snip>
| | - ЛМ
<snip>
| | - Lib
| | - Lib_1
| | - Lib_2
| | - Lib_3
| | - Lib_4
| | - Lib_5
| `- Lib_bck
| - Техническа
| `- Saed90nm.tf
"- Tluplus
| - Saed90nm.map
| - Saed90nm_1p9m_1t_Cmax.tluplus
| - Saed90nm_1p9m_1t_Cmin.tluplus
| - Saed90nm_1p9m_1t_nominal.tluplus
"- Saed90nm_9lm.nxtgrd

Според моите бележки:

. slib е символ библиотека за схематично символи. Lib е логична и библиотека. plib е физическото библиотека.Мога да използвам dc_shell да генерира. Sdb,. DB, и. ППБ за тези файлове.

Къде е физическа използва библиотеката?

Разбирам ITF е свързване технологии за извличане на файл RC ценности.В TLU файлове могат да бъдат генерирани от STR-XCT и се използва най-вероятно от МНС / DC Състав на топографски режим.

The. TF файл е технология MiLkWay файл и изглежда да съдържа данни за всички РК на различните слоеве в технологичен процес.Това ли е използван само от Международния наказателен съд?

The. Карта файл просто изглежда да е хеш таблица, за да разбера слой картографиране между netlist и технологии файл.

Основната ми въпрос е какво е saed90nm_fr библиотека?По същество това съдържа всички елементи, определени в. Lib файл в някои загадъчен (без текст) формат.Изглежда като някаква референтна Milkyway библиотека.Как е създадена тази библиотека (от. Lib файл?) И какво мога да използвам инструмента за създаване на тази библиотека?

Благодаря за отговорите на тези въпроси.

Поздрави.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back