Въпрос за потъването в оп-ампера.

D

ds18s20

Guest
Здравейте аз тества сензор за малък проект и само за да получите неща, направо аз построих малко верига за изпитване и са открили някои странни неща. Така че, ако някой може да обясни това, което аз виждам, аз ще бъда много щастлив: По принцип в пример # 2 всичко работи точно така, както аз очаквам, когато изходът е "положителна" на LED е напълно мъртъв с около 0.12V през, и когато изходът е "негативен" (потъване) LED напълно с около 2.5V през Въпреки това, в пример # 1 - LED е напълно ON, когато изходът е положителен (извор), но когато продукцията отива nagative, LED не е напълно изключена. Има около 2.3V в целия и LED е 50% върху и въпросът ми е, защо е така? Подозирам, че това има общо с вътрешната структура, и ако да, тогава проследяване ми въпрос е - защо това е, че TTL свят са приели потъва като преобладаващата принцип, вместо на източника? Защо това е, че повечето интегрални схеми TTL са изградени с потъването в ума? Благодарение ~ B
OpAmp.JPG

Защо не погледнете в книгата на Грей / Meyer "? Мисля, suggestbyou да го направят.

[Цитат = rat_race] Защо не погледнете в книгата на Грей / Meyer "? , и suggestbyou да го направят [/ цитат] Здравейте, не мога да намеря нищо meanigful на Google - е тази книга на хартия или е на разположение като PDF? Благодарение ~ B

Вашият Led е модел от manufactuor? ако е така, проверете обратната напрежение разбивка на устройството.

Благодаря за отговора на всички, но някой да види каква е разликата между двете схеми е? Да - има разлика. ~ B

Изглежда LED2 е изготвен с грешна полярност. Ако LED1 светлини дори и на изхода ниско е така, защото минимална мощност над отрицателен железопътен за тази ОА е достатъчно висока, за да направите това (не могат да получат по-ниска производителност от това устройство, защото на проектираната си производителност етап). За тази ОА, максимална мощност е по-близо до позитивно железопътен и разликата е достатъчно ниска, за да предотврати светлина да бъдат изпуснати от LED. С друг ОА резултати модел може да бъде точно обратното, или работи добре и за двете схеми (железопътен-2-шина изход). Наздраве ;-)

ds18s20, Светодиодите са свързани с обратна полярност. LED A ще се излъчват светлина, ако обратната breakdoen напрежение е превишена, но резултатите са непредвидими. Поздрави, Крал

[Цитат = turttle], изглежда LED2 е съставено с грешна полярност. Ако LED1 светлини дори и на изхода ниско е така, защото минимална мощност над отрицателен железопътен за тази ОА е достатъчно висока, за да направите това (не могат да получат по-ниска производителност от това устройство, защото на проектираната си производителност етап). За тази ОА, максимална мощност е по-близо до позитивно железопътен и разликата е достатъчно ниска, за да предотврати светлина да бъдат изпуснати от LED. С друга ОА резултати от модел може да бъде точно обратното или да работи добре и в двата района (железопътен-2-шина изход) [/ цитат] Turttle, точно Вие сте разбрали въпроса ми - благодаря ти. Ако игнорирате за момент ми изостаналост рисунка на светодиода с неправилна полярност, моят въпрос е, че резултатите в пример 1, не са точно обратното в пример 2, като ви предложи, те биха могли да бъдат. Ниска мощност на ОА, измерена над релсите, е около 2.1V, докато висока производителност, измерена над положителните релса е само около 0.15V - и ние сме пристигнали на въпроса ми - защо? Бих се очаква, че твърде ниска мощност на ОА, измерени през релсите трябва да бъдат някои незначителен напрежение, крайно недостатъчно, за да запали един LED, но не е - 2.1V осигурява достатъчно енергия за LED да бъде "известна степен". ~ B

Hi независимо рисунката на светодиода, аз ще бъде добро, ако ви е публикувал на IC, код брой, така че можем да изглежда на вътрешен кръг и един по-широк идея (метеорологични ви IC е потъване или снабдяване) От на верига например # 1, Предполагам, че вашият IC е извор. Сега, вие не публикувате стойността на резистори, така че ние не знам колко става отрицателен (+) входа на OpAmp по отношение на (-) вход. Поради precense на R5, най-отрицателна стойност има горна граница е равна на 5 * / на R5 (R5 + R1). ако се приеме, че горната преднина на R1 е свързан с 5V. Едно нещо, което можете да направите, е да R5 много малки отношение Ot R1, или просто да го отстрани, и опитайте отново. Сега, аз не знам точно, защо TTL дизайнери е решил да използва потъването но 2 сериозни причини, които биха обмислили са: 1) с потъващи можете да контролирате напрежения, различни от TTL Vcc, например 20 V, това означава интерфейс различен Vcc верига. 2) Първият CI doesn't трябва да харчат енергия в доставя ток за следващия CI, там е допълнителна причина, която прави потъването тип издръжлив срещу късо съединение. Определено е по-добре от източника. Наздраве Сал

Благодарение Сал, Вие сте прав - аз отстраняват числата. ОА е LM741CN. RN1A и RN1B 2M всеки. R5 е 10K и пот R1 е 20K, така че R1 регулиране може да постави на ОА в equlibrium или не, в зависимост от сензор, който е свързан в другия край на R1 R3 е нещо като 120Ohm, само на LED спец. лист. Благодарение ~ B

@ Ds18s20 LM741 не е мислил да работят с една доставка, която е причина за такова разочароващо поведение за отрицателните железопътни. Използвайте LM358 вместо или друг ОА, проектирани да работят с една доставка: те управляват правилно отрицателен подходи железопътен транспорт, или на входа към изхода. Наздраве ;-)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back