Въпрос за поведението на I2C, която действа като майстор

A

altair_06

Guest
Здравейте, имам съмнение ПРЕОКАЧЕСТВЯВАНЕ поведението на I2C, която действа като майстор. Да предположим, че I2C магистър с APB интерфейс е роб изпраща писмени, който не присъства, какво ще бъде поведението на Учителя. Има ли я предават на адрес роб веднъж и не виждат АСК ще освободи автобус или ще я държи на предаване на същия адрес с роби.

Тя не трябва да предават на адрес роб след намирането на Нак.

Ако робът установи, входящи адрес не принадлежи към него, веднага ще отговори с Нак. Ако господарят веднъж да намерите Нак от роб на адрес фаза, капитанът не трябва препредаване на адрес, или, ако роби Нак е за фаза данни, магистър може да препредава или прекрати сделката. Тя зависи от дизайн reqirements.

Здравейте аз мисля, че има не препредаване в I2C спецификации. можете да проверите на спецификациите от сайта на Филипс за повече информация Салам Hossam Alzomor

Здравейте, това зависи от изискването на дизайнера. Можете да имате I2C адрес господар роб препредаване, като 4 / 8 пъти, ако все още не ACK от страна на роби, магистър трябва да се изпрати STOP.

Според I2C проектиран от Philips, на Учителя, след получаване на Нак не трябва да изпращат на адреса с роби отново и задръжте двете му SDA и SCL линии високо. Но, ако искате да проектирате с някои други спецификации, като го проверите определен брой пъти или проверете за famliar адреси, вие със сигурност може да го дизайн да бъде така.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back