Въпроси по електроника?

Z

zahrein

Guest
Искам да попитам за AC еквивалентна схема и топология обратна връзка серия.

Ако аз направи изчисление въз основа на AC еквивалентна схема, е че подобни като формула, дадени от обратна връзка топология (4 типа на мнението topolgy)?

IM объркан както аз използван към правя AC еквивалентна схема ... и когато съм учил за обратна връзка топология, тя дава различни формула според топологията тип обратна връзка.Аз съм объркана, както аз мисля, че shoud да бъде същото.Има ли AC равностоен верига отговарят на всички верига или ние трябва да се отнася към какъв тип топология, че имаме работа с ...?Благодаря u. ..

Не ми е ясно на въпроса Ви.

На 4 различни топологии обратна връзка трябва да имат различни ав екв.вериги да се вземат предвид ефекта обратна връзка за AC изпълнение.

zahrein написа:

Искам да попитам за AC еквивалентна схема и топология обратна връзка серия.Ако аз направи изчисление въз основа на AC еквивалентна схема, е че подобни като формула, дадени от обратна връзка топология (4 типа на мнението topolgy)?IM объркан както аз използван към правя AC еквивалентна схема ... и когато съм учил за обратна връзка топология, тя дава различни формула според топологията тип обратна връзка.Аз съм объркана, както аз мисля, че shoud да бъде същото.
Има ли AC равностоен верига отговарят на всички верига или ние трябва да се отнася към какъв тип топология, че имаме работа с ...?Мисля, че трябва да се определи точно въвеждане на веригата.
е възможно въвеждане на схема да бъде източник на напрежение.
но ако за обратна връзка ще бъде шънт във входа, трябва да се определи текущата като входни данни.
Следователно, за обратна връзка разтвор ти дава за пример VOUT / Iin norVout / Вин.
След това трябва да се изчисли Iin / Вин.
Имайте предвид, че правилно изчисление на обратна връзка и ав е equallent.ac е вярна за всеки кръг предубедени, че в насищане reagion.Благодаря u. ..

Е, колкото и предишната каза, че трябва да определи топология (wheter шунт-серия на входа и / или изход) ...След като сте добре дефинирани, че може да вземе AC равностоен като топологията каже да правя ....Така че въпроса е как да се определи топология:

2 Предложения:

1) опитайте четене Sedra / Смит - микроелектронни схеми ...Съвсем не е най-добрата книга някога
2) определяне опитате някои практически правила за разказване wheter е шунт или серия (някои топологии на възли др ...)

можете да се обърнете към Grey / Майер Analog Integrated Circuits книга. тя е много хубава книга.

Малки сигнал анализ
и анализ на обратна връзка следва да се предоставят същите
резултат.Съгласен съм с друг коментар
трябва да се определи правилно feddback
virvuit (входящ и количествата продукция) и ти ecircuit
и правилното прилагане на teory.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back