Въпроси от един студент да започне Grad. училище?

P

PlatinumT

Guest
Здравейте, аз току-що завършил с бакалавърска степен по физика. През есента ще се започне на MS ми степен в областта на приложната науката, с акценти на мехатрониката и роботиката. Само формални класове електроника, имах, което се занимава с електроника са: физика на университета 1 & 2 (kerkholf закон, закона на Ом, и т.н.), цифрова електроника (основни цифрови схеми, VHDL). На моя собствен аз придобих доста запознати микроконтролери Pic (16fXX серия съм PicBasic Pro език за около една година и току-що започна обучение събрание за снимки. Sense лятната си имам малко повече време, за да научат някои нови неща, които биха могли да бъдат полезни в бъдеще. Така че, предполагам, въпросът ми е какво трябва да работя? аз ще призная, че моите слаби площ е аспект по компютърни науки от тези области, така какъв език трябва да започнете да учите? VB? Благодаря ви много за вашия принос, Джей

Vb е лесно и да направи много неща за ф по много прост начин. също така да се опитат да научат C или VC + +. получават малко повече познания на микроконтролери и вграден софтуер. да се опитат да научат използват пристанищата на компютър с помощта на C. просто ф трябва да знаете как да се справят с пристанищата и някои неща за архитектурата на някои процесор като Motorola и т.н., така че ф чувстват удобно с използване на микроконтролер разбиране своята архитектура

Мисля, че трябва да се научат C / C + +, а от VB. Той се използва за прозорци, както и вградени програмиране, например за PIC. Това е най-честата високо ниво langauge програмиране. Между другото. какво е закон Kerkholf? Знам, че закона на Кирхоф, но аз не мисля, че знам Kerkholf на закон.

Съгласен съм с останалите за учене C / C + +, но мисля, обучение на MatLab (ако вече не го знаете), може да бъде от полза. MatLab е много гъвкава (физика, EE, DSP ...) и има много книги, които използват MatLab да преподава темата, и то е много лесно да се учи. Аз не знам "PIC" / Embedded неща тип, можете да правите с него, но можете да погледнете, че в тяхната подкрепа страница: http://www.mathworks.com/support/ [URL http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/loadCategory.do [/URL] Успех в училище

Здравейте, Ако искате да използвате вашия нов език програмиране MCU и писане на програми за Windows, опитайте се да научите Borland C + + Builder, най-лесният начин да пиша proggies за прозорци и също така ще научите C + +. Посетете: www.borland.com и www.torry.net ;) Analyzer

Мисля, ТРЯБВА да (не е опция!), За да научите C / C + + и MATLAB. C + + значение не се нуждае от акцент. MATLAB ще направи много ефективен човек в рамките на малък период от време, свързани с C + + например. Но не е заместител по мое мнение. MATLAB също ще ви помогнат в контролирането на пристанищата и DSP програмиране в прост и бърз начин. Също така използването на SIMULINK в michatronics ще направим нещата по-лесно. (Забележка: Аз не работя за MathWorks, но аз обичам MATLAB много) Assembely наистина е много добра да се научат и ще ви помогне много. VHDL не може да бъде толкова imprtant да овладеят във вашата област, знаейки, че ще бъде много хубаво.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back