Възможности за HF аналогови и сложен цифров

F

Faithnic

Guest
Аз съм дизайнер смесен сигнал и искат да надграждане на моя осцилоскоп. Моята основна приоритети за избор са: аналогов: 1. Трафик: видео към VHF до 500 MHz 2. Нуждаете се от добра яснота за аналогов сигнал с ниско трептене и цифрови Digital шум: 1. Трябва да има голяма памет дължина 2. Трябва да има капацитет за мониторинг на вълна за улов на аномалии в Вълнови 3. Ако има I2C и сериен възможност за анализ на протокол / Модели съм разглеждащи: 1. Agilent MSOX3034A Осцилоскоп: 350 MHz, 4 аналогови и 16 цифрови канала 2. Tek MSO4034B 300 MHz 4 +16 Канал 3. LECROY MSO 64MXs-ВМХ-B WaveSurfer, 600 MHz 5 GS / и 4 осемнадесет Ch, Смесен сигнал Осцилоскоп 4. DL9505L701320 DL9505L: 4CH 500MHz + Logic 16 бита, Макс. 5 GS / сек (2.5 GS / / CH), 6,25 MW / CH бюджета ми е около 12000 USD Моят въпрос е, са над MSOs добри за гледане и измерване на аналогов сигнал и достатъчно ниско ниво на шум, когато показва? Дали е по-добре да отидат за скъпи MSO или HF аналогови обхват и по-евтина MSO? Нуждаете се от съвети от опитни потребители. Благодаря.

Бих си помислил, че, ако искате да погледнете сигнали до 500MHz след това имате нужда от обхвата на 1GHz ". Аз не знам какво измервания искате да направите, но за RF измервания спектрален анализатор винаги ще побеждава на осцилоскоп. Най-добрият начин е да се опитаме всички тях. За тези пари трябва да бъде в състояние да накарат компаниите да ви дам демо или дори да ти заема един за няколко дни. Аз се опитах три от четири варианта (или подобен) в 1GHz спецификация. Аз не се използва LECROY. Аз съм фен на Yokogawa но не бих казал, е най-добрият - всеки от тях имат своите силни страни. Когато съм закупуване на ново оборудване, аз се опитайте да получите демо, когато имам реален проект на пейката. Заслужава да се търси това ще бъде Rohde & Schwarz, въпреки че аз не съм сигурен, ако те са смесени сигнал. Кийт.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back