Всички специални съображения за проектиране на сравнителен?

J

jordan76

Guest
Искам да се изработи сравнителен висока скорост (около 1ns (до) 1.2V/150C за 0.15um процес).
Максималната люлка входът е 100mV, въвеждане на обща напрежение е VCC.
Изхода трябва да бъде пълен ход.

Дизайн ограничение: скорост, мощност, област

симулации, какво трябва да направя, освен. DC и. TRAN симулация да се гарантира нейната първа работа по?

Благодаря предварително!

с уважение,
jordan76

Мисля, офсетов и рушвет трябва да се разгледа внимателно също.

kyrandia,

Благодаря за Вашия отговор!Съгласен съм с теб, но бихте ли ми казали нещо повече подробности за това как да се симулира офсетов и рушвет ефект в HSPICE?

с уважение,
jordan76

За сравнение, на компенсира основно идват от разминаването.Тя не може да бъде симулирано, но може да бъде изчислен.В завода Fab трябва да ви предостави съответния параметър.

За да се симулира откат, вашият принос източник не трябва да бъде идеално.Те трябва да има съпротивление.

kyrandia е прав за симулация откат шум.Въпреки това, що се отнася до офсет, той вероятно сте забравил, че може (и трябва) да Монте-Карло симулации.

Благодарение на kyrandia и maxwellequ!

Може ли някой да ми даде някои прости примери подправка комплект за рушвет и офсетни въпроси?Благодаря предварително!

с уважение,
jordan76

Това зависи от вашата кандидатура, ако проектирате сравняваните продукти в под-ADC в i.5bit/stage pipelined ADC използване RSD, може би в рамките на стойност е много по-спокойна.

Добавянето на напрежение източници, за да 10k резистор

eyes146 (на) hotmail.com

Можете също така трябва да проверите чувствителността за сравнение.ти повече суинг входът е само 100mV, че не е много голям.
А също и ако входният люлка е малък, за сравнение на скоростта ще бъде бавен.Така че е по-добро използване на предусилвател преди сравнение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back