Мога да получите най-ниското 1.5uA.Аз използва проста inverter архитектура.Кварцов е много висок Q толкова приноса сигнал за тази архитектура (обратна връзка) е задължително вълна.Като резултат получавате през текущия от Vcc да GND по време на прехода.
За да се ограничи тази текуща използвах дълго канал транзистори.Но за дълги канал транзистори на печалба падна с честота.Аз увеличи дължината канал, докато се получат до 2.За тази печалба изходния сигнал също изглеждат хня вълна.Така че трябва да се грижи за портите, свързани с производството на осцилатор.Трябва да се използват няколко гладко големина порти.
Но мисля, че може да можете да получите по-добър резултат, ако използвате OpAmp.
Приятно ми е да знам вашето резултат.
Моят опит 2.5uA дизайна,
като се използва един единствен nMOS като усилвателя и настоящи източници на nMOS с много ниски текущи пристрастия генератора.И двата входно / изходни емисии в сравнение hysteretic, за шума, се отнасят също biaed с много ниски текущи и изхода за сравнение ще фуражи в дълга верига каскада на инвертори с размери плавно се увеличава.
Въпреки това, съществуват редица въпроси тук.
(1)
не U опит разлика между изхода суинг в симулация и реално силиций?
(2)
не U изпитате известно колебание удар по време на операцията, както и система, нали знаеш, 1uA е податлив на захранване шум?
(3) Обикновено колко db ще разгледа в безопасност в трептения по време на симулация.Смятам да се> 5 db
Това, което означава "проблеми", когато ви XOSC се използва система, заедно с други, и тези малки текущата може да отнесе до малки PSRR, така че когато системата toggles, вашата продукция waveform да получите изкривена.
Предполагам че паразитни капацитивно боли ви началния етап, както имах подобен проблем преди.По-голямата мощност на ОСП, по-малките на overal печалба, и го направих някои симулация, която ме предизвиква да има загуба на 6 db, когато се променят изхода капачката от 15p на 30p, така че по-голямата част от времето, ние използвахме 15p като стандартни и Вие може да използвате по-малко продукция капачка за надеждно началния етап
BTW. Могат да публикувате кристално модел за 32.768K за мен?
Да разбера защо не използва nMOS като усилвател в 32.768K?
Да и мисля, че може още да се определят в сегашната е?Изглежда PSRR май боли много
И накрая,
не е реалистична и модел от кристал производителя?
Не използвайте NMOS, защото тя е чисто цифрова MCU дизайн.За NMOS осцилатор трябва да се намери източник за ниски текущи пристрастия, но не е имало такъв ток.Моята задача беше да се оптимизират съществуващите дизайн за да получите текущия consumtion толкова ниско, колкото е възможно.
Може да се използва NMOS съединение с ниски текущи пристрастия, че е възможно да се получи малък сегашните, но трябва да се опита да симулира за отговор.Няма нужда да го време преходно анализ.Да просто AC симулация.Той ще бъде бързо и достатъчно добър за да получите отговор.Да преходно само за окончателно проверка.
Използвах общ модел за кварцови, защото аз не знам точно какъв вид на производителя ще бъде избран в края на краищата.Но не съм имал голям проблем в реално силиций с този модел.
Моята предишна 32.768K също така използвани в MCU и Съгласен съм AC симулация е достатъчно за проверка.Но за 32.768K, за да бъда честен,
правейки преходно, не могат да имат добро отношение, както изхода люлка намерих не бе наистина съвпадат със симулация и аз все още съм figuring защо в този момент.Добавен след 1 час 54 минути:Fom,
Имам един въпрос относно PM / Доходност на XOSC.
Придобийте парцела има две върхове, един е на върха и е най-долу.В PM Парцелът е купа форма.
Да и мисля, как трябва да се тълкува защо форма прилича това и защо има две върхове?
Имам още няколко въпроса към теб, се надявам да не ум.
Въпреки, че аз XOSC предназначени за няколко години, обаче, все още има някои въпроси, които вътрешноприсъщите понякога не може да обясни на себе си.
Виж приложен.
Ние обикновено се развали цикъл на по-отворена и измерване на електрическа верига спечелят най-A да се потвърди, когато имаме достатъчно db при 0 степен фаза точка.Въпреки това, когато сте мярка А, и ще добавите голямо съпротивление на терена по време на симулация?Или как може да се постигне вашите отворена електрическа верига спечелят симулация при?
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване
Всъщност, има два подхода към въпроса ви попитах.
(1) Свържете големи (> 1Mohm) Резистор на терена и в нея мярка, за да сте сигурни, A DC е пътят, а не е засегната от тази LARGE Резистор
(2). IC на възел А за стойността I симулирани в DC пристрастия точка.
Двата метода, дайте ми една и съща отворена електрическа верига получат резултат.Ами твоята?
За да пресъздадат цикъл спечелят Просто поставете VDC = 0 между А и вход с порта ACM = 1mV (или 1V) и парцел VF (Vdc_plus) / VF (Vdc_minus).Тя осигурява правилното пристрастие за цялата верига.
Ако го бях направил, че не се тълкува погрешно, го правиш, както по-долу в подправка
Почивка на отклонение в точка "А", които създават два часа възли в netlist, един възел е "А" и се нарича казват "Out".
Ти каза, свържете VDC между тях, толкова по-подправка
vcon A OUT DC = 0v AC = 1
и ти направи симулация така, съм ли прав?Моят подход е след прекъсване на електрическа верига с два възли и аз знам DC пристрастия точка А по време на преходни симулация,
затова го направих така
vcon A 0 = vdd DC / AC 2 = 1,0
изнамирам 0 1e9 $ предвижда DC пътя за симулация само
и не на симулация
Защо го направих така, защото аз видях прилагането бележка от ECS, Inc казвайки: това е обичаен начин за измерване цикъл печалба след счупване на електрическа верига
Имам същата фаза на парцела, както и да получите това, което е посочено в дейташитове.Добавен след 18 минути:Fom,
Да U ум показва една от Вашите подправка команди за отклонение спечелят и waveform да потвърди, Съмнявам нашите различия.Много благодаряДобавен след 11 минути:Fom,
Нека ти покажа моето участие в симулация и waveform за проектиране 20MHz XOSC
OSC1 е принос към inverter порта, OSC2 е изход, така че развали отклонение в OSC1 и счупени възел е OUT,
че се обади.
По-долу е моята Спайс.Заемете най преходни, DC пристрастие към OSC1 = 1.65v (VDD = 3.3v)
vosc osc1 0 DC = 1.65v AC = 1
. AC Лин 20000 19500000 20500000
изнамирам 0 1e9
. TF V (изход) vosc1
. сонда AC vdb (изход) VP (изход)
Приложено е моят симулация waveform
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване
За съжаление,
не мога да публикуваме тук всеки парцел, тъй като тя е разположена на моята работа станцията, което няма jnternrt връзка.За да прехвърлите към интернет компютър, че имам нужда aplly искане на нашите sysadmyn с кратко обяснение за причината.
За DC операция точка.Тя трябва да бъде не Vdd / 2, но Вин = Vout.Това зависи от съотношението на PMOS и NMOS размер и може да варира около Vdd / 2.Смятам, че правилния начин да симулират такъв вид осцилатор както споменах по-горе
U може да публикувате вашата подправка палубата за симулиране тогава?
Няма нужда да се приложи своя netlist, точно като на едната група е достатъчно, както аз искам да се уверя, симулиране разлика само.
DC точка е само един пример, и по моя симулация, то не е VDD / 2 твърде
Аз проектирани пейсмейкър чипове Преди време ...и ние се Xosc
на работите на 100
години на nanoamps.
Няколко забележки за ниски текущи кристал oscillators:
Много е трудно да направя преходно симулация, тъй като на много високо Q и дългосрочни проекта до преходно.AC симулация е най-добра прогноза за правилното функциониране и началния етап.
Използвайте единични nmos спечелят етап с настоящите източник товар.
Съхранявайте обратна Резистор етап и да получите по-високо натоварване един импеданс е възможно.
Simple обратна анализ (нарушаване на целостта му и Поставяне на източник на напрежение) в неточни, тъй като на импеданс нива.Присъщо предположение с този метод - нисък импеданс на изхода страна и висок импеданс на входа страна - се нарушава.
Използвайте Middlebrook
на метод, който използва два AC симулации за точно получи печалба и контур фаза.Този метод работи правилно, независимо от импеданс нива, и дава добри резултати.
Ето и настройка; можете да го използвате в симулатора.Ние използваме Пробе от Pspice за да видите симулационни резултати, и то е лесно да се създава макроси, които изчисленията.Други waveform гледане инструменти, като калкулатора в Кейдънс работа, както и ...Добавени са след 1 минута:Съжаляваме, изображението не се зареди.Тя е на адрес:
Дали някой се опита дълго време TRAN simualtion ~> 100mSec с тези 32k кристала?изглежда, че трептенията капка мъртви след много цикли независимо на печалба (> 5 db), може да обясни кой?
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.