Всеки, който използва "OCP", за да SoC дизайн?

D

davyzhu

Guest
Здравейте всички, Всеки, който използва "OCP", за да SoC дизайн? И каква е разликата между "OCP" и "AMBA"? Дейви

Ние използваме OCP в нашата SOCs. OCP и AHB са две напълно различни протоколи. OCP 2 0.0 поддържа теми! Следващата версия на AHB е протокол AXI не са работили по него. Но B / W AHB и OCP, AHB е далеч много проста, но не може да е достатъчно за всички SOCs ... Ако искате да намерите по-просто отидете чрез протокола документ на двете ... Ако искате да знаете нещо специално, той посочи .. тъй като това е един много широк нещо, което може да бъде като за.

OCP е само за една партньорска към партньорската протоколно ниво, това е общ интерфейс може да бъде прикачена към автобус AMBA. вместо взаимодействие irectly OCP позволява UA общи интерфейс за всяко устройство, което отново е OCP съвместими. AMBA автобус е автобус. разликата е един интерфейс и автобус

Здравейте OCP е стандартен интерфейс, използван да се свържете с OCP съответства на IP. OCP, е да включите н гнездо игра. AMBA е проста за чип автобус стандарт. U получите повече diffrence между OCP и AMBA на www.ocpip.org / ЧЗВ

сега е ден OCP е все по-популярни. Това е много добро ниво на конфигуриране.

Благодаря Ти Semiconductorman, това беше много полезен, аз бях с идеята, че този инструмент ще се използва за генериране на свързване, но е в голяма опасност, че сега ф имат голяма подкрепа отговор аз съм уверен в това, че дори в AXI (AMBA 3.0) на същата технология е използвал т.е. автоматично конфигуриране на свързване използване SPIRIT инструмент. единственото нещо, което трябва да направите, е интерфейсът част. и thats страхотно. Но ще има увеличение на DIE размер, предимство е по-т.е. честота на работа. и без изчакване? и дори власт? Всеки път ф наистина ми помогна за това. Благодаря

Ние просто започнете да изучавате OCP, с мое знание OCP е само общо определение интерфейс. Това е много полезно да се IP Core Design и повторна употреба.

Здравейте, аз имам един въпрос за OCP. Бихте ли обяснили разликата между мен интерфейс и гнездо? Те ясно пише, че това не е същото .... Пожелания Elektor

Здравейте, Има ли AXI ефективно в сила?

Здравейте, опитайте се да получите техническа информация от www.ocpip.org / ЧЗВ . което е много полезно. по отношение, srik-naidu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back