Всеки, който използва FTDI FT232BM с PIC преди?

E

ericmar

Guest
Здравейте всички, HV някой от ф опита този чип? Имам ли нужда да се използва MAXIM 232 чип по средата на този чип и PIC?

Не, ти не го правят. Макс 232 се изисква да конвертирате серийни сигнали от Калифорнийския университет (които са 0-5V или 0-3V) до + / - 15V, изисква от RS232 интерфейс (PC DB-9 или DB-25 конектор за пример). В твоя случай, трябва да свържете пин VCCIO, от FT232 (което е силата щифт за серийни входове / изходи) за захранване на ПОК, след това се свързват директно, всички сигнали, които ви трябват. / Pisoiu

[Quote = pisoiu] Не, не го правят. Макс 232 се изисква да конвертирате серийни сигнали от Калифорнийския университет (които са 0-5V или 0-3V) до + / - 15V, изисква от RS232 интерфейс (PC DB-9 или DB-25 конектор за пример). В твоя случай, трябва да свържете пин VCCIO, от FT232 (което е силата щифт за серийни входове / изходи) за захранване на ПОК, след това се свързват директно, всички сигнали, които ви трябват. / Pisoiu [/ цитат] Защо трябва да се свърже на ПИН VCCIO от FT232 към захранването на ПОК? Имам външна сила за самата PIC.

VCCIO се захранва с електрозахранването на веригата комуникира с datalines на FT232. Електрозахранването на FT232 трябва да е 5V, затова можете да го свържете към 5V от USB или от външно захранване. Но веригата жични да datalines могат да работят на diffrent напрежение (например 3,3 V). Ако свързания верига работи на 5V, а след това сложи 5V на VCCIO. Ако външната верига работи на 3,3 V, после 3,3 на VCCIO. / Pisoiu Променено: FTDI Сайтът съдържа схеми на приложения с интерфейси за различни микроконтролери, погледнете там.

Благодаря, но аз не знам Франция!! По-голямата част от мненията във форума са във Франция.

Hi Вие можете да преведете с помощта на Altavista. Английският не е перфектен, но разбираемо. Cl

Благодаря, но аз не знам Франция!! По-голямата част от мненията във форума са във Франция. [/ Цитат] Здравейте, погледнете projetcs на уебмастъра, те са на разположение на френски и английски език: намигване: отношение,

здравей Y използвате USBMOD3 на ELEXOL, толкова лесно да се изпращат данни на USART на снимки 16F876 (MFC Dlpvcc2. DLL FTD2XX) чао (Angeliz френски)

[Quote = Сфинкса] Салам, ч ** стр. :/ / www.voti.nl/usb-1/index.html Bye [/ цитат] Салам, Да! Аз съм с това! Но проблемът е, че знам от къде да започнете и как да се съчетаят с PIC!!

[Quote = ericmar] [quote = Сфинкса] Салам, з ** P :/ / www.voti.nl/usb-1/index.html Bye [/ цитат] Салам, Да! Аз съм с това! Но проблемът е, че знам от къде да започнете и как да се съчетаят с PIC [/ цитат] Използвайте серийния модул на вашата PIC!!:?

Съм вкуси FTDI чипове до 1Mbps в XP, Win98, и WinMe. Резултати: Велики и евтин чип. Аз бях след приложни бележки от FTDI уебсайт, те наистина са готварски книги.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back