F
fungyong
Guest
Здравей ЗОП,
Аз съм нов за FDTD тази тема.Има за задача да напиша matlab код за 1 измерение.Аз наистина не знам как да стартирате тази кодиране.
Може ли някой да ми помогне?
Въпросът е:
Уравнението е в PDF файл.
Тези две уравнения са леснодостъпни, програмиран за разтвор от повторение.
За целите на стабилността Δx и Δt, трябва да бъдат избрани по подходящ начин.Поле стойности трябва да
засегнат близкия съседи само и консервативен избор е cΔt = 0.5Δx.
Използвайте геометрия с 512 пластове (или поне 400).Средносрочната е свободно пространство
(Ε0, ľ0, σ = 0) с изключение на слоя 250-309, които са някакъв вид диелектрични
(Εr, ľ0, σ).Всеки слой (Δx) е 1,5 мм, така че диелектрични е с дебелина 90 mm.
Напишете програма, която ще показва последователността на участъци на електричното поле срещу клетъчен
позиция за инцидент 400 PS (до 0.001amplitude) Gaussian пулса на различни
време стъпки.Изолационните плоча трябва да има диелектрични константа на 4 с = 0.
Покажи парцел на полето, като функция на позиция след време стъпки на (а) 50 път
стъпки (б) 175 път стъпки (C) 300 път стъпки (г) 425 път стъпки (д) 450 път стъпки
и (е) 550 път стъпки.
Ако се вземат Gaussian пулса ширина от 400 PS (W = 40) и да зададете XP = 0,2625,
а след това
време, след 50 стъпки инцидента област трябва да бъде най-слой 200 (само в предната част на
диелектрични).Това ще гарантира, че всички терени са еднакви за същия брой
време стъпки.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване
Аз съм нов за FDTD тази тема.Има за задача да напиша matlab код за 1 измерение.Аз наистина не знам как да стартирате тази кодиране.
Може ли някой да ми помогне?
Въпросът е:
Уравнението е в PDF файл.
Тези две уравнения са леснодостъпни, програмиран за разтвор от повторение.
За целите на стабилността Δx и Δt, трябва да бъдат избрани по подходящ начин.Поле стойности трябва да
засегнат близкия съседи само и консервативен избор е cΔt = 0.5Δx.
Използвайте геометрия с 512 пластове (или поне 400).Средносрочната е свободно пространство
(Ε0, ľ0, σ = 0) с изключение на слоя 250-309, които са някакъв вид диелектрични
(Εr, ľ0, σ).Всеки слой (Δx) е 1,5 мм, така че диелектрични е с дебелина 90 mm.
Напишете програма, която ще показва последователността на участъци на електричното поле срещу клетъчен
позиция за инцидент 400 PS (до 0.001amplitude) Gaussian пулса на различни
време стъпки.Изолационните плоча трябва да има диелектрични константа на 4 с = 0.
Покажи парцел на полето, като функция на позиция след време стъпки на (а) 50 път
стъпки (б) 175 път стъпки (C) 300 път стъпки (г) 425 път стъпки (д) 450 път стъпки
и (е) 550 път стъпки.
Ако се вземат Gaussian пулса ширина от 400 PS (W = 40) и да зададете XP = 0,2625,
а след това
време, след 50 стъпки инцидента област трябва да бъде най-слой 200 (само в предната част на
диелектрични).Това ще гарантира, че всички терени са еднакви за същия брой
време стъпки.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване