Високомощностни Switch?

Z

ZincBear

Guest
Здравейте всички,

АЗ съм гледам за висока мощност превключвате (5V, 1.5a или 2A, ще е достатъчно), които могат да бъдат контролирани чрез цифров сигнал, на 00, 01, 10 и 11 да превключвате между захранване до 4 устройства.Pls вижте приложената снимка.

Всяко устройство е идентично и изисква определен 5V,
както и за 1A да 1.5a на ток.Моето захранване е домашно и е фиксирана на 5V и Макс текущата на 7а.Сега, аз трябва да се решават на взаимодействието между тях.

Аз опитах търси мултиплексори или demultiplexers от TI и аналогови устройства.Въпреки това MUX и deMUX, обикновено са за цифрови сигнали, следователно, само ниско натоварване течения са разрешени.1A е определено на този въпрос.

Моля помощ!
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Какво ще кажеш за превключване на земята завръщането на всяко устройство?След това бихте могли да използвате N-Channel MOSFET.Ако наистина трябва да преминат на високо страна, после P-Channel MOSFETs са задължителни.Р-Channel MOSFET обикновено е по-висока На съпротивата, така N-Channel е предпочитаният метод.

Чрез избор на правото MOSFET за контрол може да бъде само от 0 до 5 V цифров сигнал.(Виж за логиката ниво MOSFETS.

Надявах се да има единен IC елегантен вид на разтвора.Възможно ли е с N-канален MOSFET / логика Ниво MOSFET?

От своя контрол сигнали са двукомпонентни кодирана, ще се нуждаят от 2 до 4 декодер да предоставя четири часа уникални MOSFET порта дискове.Те са последвани от MOSFETs.Можете да намерите някои стоки с двойна MOSFET пакети, които ще намалят своя части брои от четири MOSFET пакети за двама души.За съжаление, 74139 декодер е активен ниска мощност.Ето защо,
може би трябва да се следва, че IC с inverter да получите високи резултати активните от които се нуждаете.(Активна ниските резултати са онова, което имате нужда за P-Channel MOSFETs висока страна, така че една inverter не е необходимо там.)

Когато се търси най-MOSFET дейташитове, търсене за малки RDS (на) на около 4.5V.Това са логиката ниво части, които лесно могат да бъдат управлявани от 5V цифрова логика.Искаш максимална изтичане текущата най-3A-малко или повече.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back