Високомощностни конвертор за 4 квадрант контрол (нов въпрос)

H

hsklkk

Guest
1) Как да се изработи висока мощност DC / DC конвертор за EV приемане 4 квадрант контрол.
Вход: 48 (4 клетки) да 96V (8 клетки)
Out: 200V
Мощност: 1KW до 4 KW (inital опитайте се 1kW тогава тласък 4kW)
2) Освен това, използвам Power MOSFET или IGBT е по-добре в моя конвертор?
3) S / W freq е 100kHz е ОК?
Моят предложен проект е "Фаза изместен H-мост серийно ехтящ конвертор"
4) Тази схема е ОК?Заглавие: Висока мощност електрически превозни средства мощност конвертор
а) Разработване на високо текущата DC-DC конвертор
б)

проверка на техниките за моторни заредите батерията и източници
Кратко описание:
The electric vehicle requires a power conditioner for the voltage conversion from the battery voltage to the motor drive.За града кола, напрежението на батерията, варира от 48V до 96V и моторни напрежение над 200V.
Някои други дизайн използва 48V мотор.
Моторното започнат сегашната е голям и номиналната сегашната е също най-висок, добре.
Предложеното преобразуване е проектиран за спецификацията и могат да приемат 4 квадрант контрол.
А не-изолиран конвертор ще бъдат разгледани.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Това е обикновено Топология и със сигурност може да работи по този начин.Но това
е очевидно от 2-квадрант дизайн.

Да, така добави транзистор успоредна DF1, 2,3,4, ОК?

Да, можеш да 4Q способности.То може да бъде целесъобразно да се разделя резонанс кондензатор между първична и вторична за предотвратяване на трансформаторни насищане без сложни измервания и контрол.

Можете също да поиска по отношение MOSFET или IGBT?За ниско напрежение страна, MOSFET са ясно предпочитане за тяхното по-ниска наситеност напрежения по всяко честотата, с 100 KHz операционна честота и високо напрежение моста трябва да бъдат MOSFET.
.

Аз не
съм много сигурен, по смисъла на Фаза изместен H-мост.Дали тя означава, променлива фаза на смени?Мисля, че времето се определя от резонансна честота, нула текущата смяна е възможна само за пълни цикъла.

Благодарение FvM,
1) Може ли да ми кажете подробности за това как да се раздели на C?
2) 100kHz е само моя идея,
а не трябва, така че всяко сочат за моя проект за frq и IC използва?
3) постепенно изместен означава използването фаза на прехода да се получи желаното ниво на напрежението, а не промяна цикъл мито, тъй като тя е постоянен frq съм ли прав?

Също така, аз осъвременяване моя пост (афиш подробно на моя проект)

Разделяне на кондензатор средства, като се използват две кондензатори удвоява на всеки капацитет на първични и вторични.В резонансна честота е главно determinded с трансформаторна изтичане индуктивност и общото (серия) капацитет.

Мога да си фаза изместен мост контрол, но това означава да се дадат на ZCS принцип ми мнение.Като цяло, серийно ехтящ конвертори знам, са предоставяне на фиксирана напрежение превод (1:1 с равни намотки) и са основно експлоатирани без обратна контрол.Мислите ли се отнасят към различни понятия?

Да, благодаря много, имам объркана ла
Попитах
проф. ми, той ми предложи да се използва Фаза-изместен преобразувател.Той каза така фаза на смени и ехтящ преобразувател са ОК.
Ако използвам фаза смени конвертор, е добро?
Може ли да предложа IC името на MOSFET и фазата на смени IC контрол и обратна връзка за контрол ICДобавен след 11 минути:Аз си сменя дизайна верига LA, моля, вижте
Предлагам да се използва:
Фаза-смяна конвертор
S / W Freq: 100kHz
Компонент: Power MOSFET
Може ли някой ме научи как да проектирате рейтингът на всички компоненти и предложат IC ми проект

Нов въпрос, коя ICS трябва да използвам за електроцентрали MOSFET и контролер и други компоненти?

Има различни IC за шофиране и да отида с линк
http://focus.ti.com/paramsearch/docs/parametricsearch.tsp?family=analog&familyId=398&uiTemplateId=NODE_STRY_PGE_T&startIdx=11&endIdx=20 # RT

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back