Вибрация Motor Control

T

tjak

Guest
Искам да контролират малки моторни вибрации от ниво 5V TTL.Двигателят би трябвало да работи на 3.7V отделна доставка, който е в състояние да се справят с товара.(За контрол на сигнала е или 0 или 5V, но никога, но може би между PWM модулирано.)

Какво е най-добрата / най-лесният начин да се постигне това?

Ще стандартен транзистор NPN позволяват контрол на по-малко напрежение (3.7V) с по-високо напрежение (5V) сигнал (а може би и подходящ резистор) или има предимство при използването на друг подход (друг вид транзистор може би, MOSFET)?

Помощ ще бъде оценено.Благодарности.

Томас

А транзистор NPN с подходящо съпротивление база трябва да направя за малък двигател, ако искате да контролирате сегашния си директно с ниво TTL PWM сигнал.Аз не виждам никакво предимство на MOSFET над BJT в този вид на приложение.

Друг (и по-скъпи) подход би бил да се използва Driver IC.

С уважение

Благодаря за отговорите.

Мислех си, че може да има проблем с повече напрежение, отколкото на базата на колектора на BJT (най-вече не, защото аз наистина се намира тази ситуация преди).

Ако BJT прави трик, аз със сигурност ще го напусне.Двигателят е доста малък, но на 5V предлагането все още не може да го карам, защото на настоящите ограничения.

Томас

tjak написа:

Благодаря за отговорите.I was thinking that it could be a problem with more voltage on the base than on the collector of a BJT (mostly because I haven't really come across that situation before).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back