Вероятно тъпо, но ....

Z

zarthrag

Guest
Добре, аз
съм работа (и) за изграждане на спектрален анализатор.Имам електроника инструктор, че веднъж ми каза, че LO сигнал не е задължително трябва да бъде задължително вълната на всички.Последно Проверих,
A спектрален анализ на квадратен вълната е доста гадно .... Някой тук опитвали подобно нещо особено в УКВ региона.

Антъни

Повечето миксери ще генерират хармоници на LO и затова приемници са проектирани с тясна лента филтри за радиочестотна и ако пристанища така, че смесването на продукти, които не искаха да не повлияе на системата.АКО Е = (М х RF) - (N х LO), където съм НЕ са всички integers.

Ако карам диодни смесител с квадратна вълна е най-доброто решение, защото диоди действат като ключ.
Но това кара да се смесват на armonics на LO сигнал с spurius, които биха могли да бъдат в спектъра на RF порта на миксер и продукта, биха могли да попаднат в рамките на веригата АКО corrupting получените сигнали.
Например аз имам построи спектрален анализатор, описан от Matiaz Vidmar но в АКО верига и са се променили кристала при 60 MHz с часовник блок за TTL шофиране с отлични резултати (Този ден не е на разположение в моята лаборатория кристално с правилната честота !!!!!)

Mandi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back