Библиотека проблем кеш актуализация в ORCAD

N

nramesh

Guest
Здравейте приятели, Това е от ramesh.I използване на ORCAD софтуер за схематичен влизане. , се сблъсках с този следния проблем. Използваните кондензатор няма грешен свойства (напр.: Ману Част бр). Така че съм създал моите собствени нови library.And и заменя на този компонент кеш в схематичен със запазена имоти (ако го направя замени на имоти, референтен номер е също така се променя. създава проблем в PCB). Тогава се актуализира, че cahe again.But погрешно свойства е все още there.I не може да се направи ръчно relcement (стотици кондензатор). Помогнете ми да се реши този problem.My ID поща n.rameshbe @ gmailcom Счита , Рамеш N

Мисля, че за печатни платки дизайн ф трябва да се грижи само две неща: 1. Отпечатъка на компонент 2. Референтният номер част Така че просто въведете отпечатък на част, в прозореца със свойствата Ако имат подобни части копие паста. (Те ще имат същите референтни номера част) Накрая анотирате Ур дизайн. (Използвайте безусловно обновяване позоваване) Това трябва да реши Ур Гири проблем

Здравейте, благодаря за отговора: D Действително проблемът не е с PCB, но с Orcad (схематичен). По-рано бях използвал старата библиотека (схематичен) за проектиране. Сега аз ревизирани (т.е.: поправен в схематичен библиотека) свойства, поради грешки в производителя partnumber. Така че аз трябва да се актуализира схеми без промяна reference.So позоваване на компонент, докато replaceing кеша в схематичен, и запазва свойствата му (една от възможностите е там в ORCAD, за да се запази property.So, че референтен номер на comonent няма да бъдат засегнати) Тогава на схематични кеш се актуализира (за актуализиране на нов производител partnumber) Но нещо е тези свойства R не geting актуализира properly.There е промяна в PCB отпечатък also.that промяна, не е също updated.In моя дизайн, че компонентът се използва почти 800 times.So и не може да го замени с manually.The PCB е също over.PCB е почти completed.So Не мога да използвам "се заменят собственост" опция, която са налични с замени CACHE option.If Аз използвам тази възможност, аз имам За да поставите този компонент (800 компоненти), отново поради промяна в референтен номер:. вик: Отговорете ми ... Още веднъж благодарности за Ур отговор .... Пожелания. Рамеш: вик:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back