Библиотека за мулти-VDD дизайн

K

kimthi

Guest
Аз съм reserching теория за MVdd дизайн, но не са библиотека за него.
Plz да ми кажете дали знаете за характеризираме на стандартните клетки в това.
Благодарности,

Вие търсите за няколко напрежение прагове или напрежение острови или напрежението Дроселиране?

Татко, аз току-що прочетете за multi_vt библиотека.
Но аз искам да знам за други стандартни клетки.различни от стандартните multi_vt клетки.

Здрасти,

Мулти ВТ и много напрежение клетки, като и двете са различни.

Multivt клетки са диференцирани според VT клас, който е праг на напрежението.Те могат да бъдат LVT, HVT и RVT, т.е. ниско ВТ, високо и редовно ВТ ВТ съответно.

Докато multivoltage клетки могат да бъдат използвани в дизайна много напрежение, в които има различни домейни напрежение.например за
Специални клетки са необходими за изпълнение на Мулти напрежение дизайн.

1.Ниво Шифтър
2.Единична килия
3.Давам възможност на ниво Шифтър
4.Задържане Flops
5.Винаги на клетки
6.Power Gating Switches / MTCMOS Switch

Ниво Шифтър: Цел на тази клетка е за смяна на напрежението от слабо до силно, както и висока към ниска.Като цяло буфер тип и Горен Shifters тип ниво са на разположение.Като цяло H2L НС са много прости като има предвид, L2H НС са малко сложни и като цяло са по-големи по размер (двойна височина) и имат мощност 2 игли.Има някои ограничения за настаняването ниво L2H работник да се справят нива на шума в проекта.Ниво Shifters обикновено се използват за преобразуване на сигнал нива и защита срещу закрита изтичане пътеки.С голяма грижа, ниво Shifters могат да бъдат избегнати в някои случаи, но това ще стане по-малко възможно по-широк мащаб.

Единична килия: Това са специални клетки, необходими на взаимодействието между блокове, които са затворени-надолу и винаги.Те скоба на възел продукция до известно напрежение.Тези клетки трябва да бъдат поставени в "винаги" район само и даде възможност на сигнала на единична килия трябва да бъде "always_on".В орех черупка, една единична килия е необходимо да се изолират с плаваща входове.
Има 2 вида на изолацията клетки (а) Да се запазят "0" (б) Да се запазят "1"

Давам възможност на ниво Шифтър: Тази клетка е комбинация от ниво Шифтър и клетка изолация.

Задържане Flops: Тези клетки са специални провали с множество захранване.Те обикновено се използват като сянка се регистрирайте за да запази своята стойност, дори ако Блокът, в който му е пребиваващи спиране.Всички пътища, водещи до този регистър трябва да бъдат "always_on а с това и специално внимание трябва да се синтезират / място / маршрут тях.В орех черупка "Когато конструктивни блока са изключени за режим на сън, данни във всички джапанки, съдържащи се в блок ще бъдат загубени. Дизайнер Ако иска да запази държавата, задържане джапанки трябва да се използва".

Задържането флопа има същата структура като стандарт майстор-флоп роб.Все пак, запазването флопа има балон капаче, че е свързан с верен-VDD.С правилното серия от контролни сигнали, преди сън, данните в флопа може да се запише в балон капаче.По същия начин, когато блок излиза от сън, данните могат да бъдат вписани отново в тригер.

Always On клетки: Обикновено това са буфери, които остават винаги захранва независимо от това къде те са поставени.Те могат да бъдат или специални клетки или редовни буфери.Ако се използват специални клетки, те имат свои собствени вторично предлагане власт и по този начин могат да бъдат поставени всички, когато в проекта.Използване на редовни буфери, като клетки Always On ограничава поставянето на тези клетки в определен район.

В орех черупка, "Ако данните трябва да бъде отправено чрез или от сън блокове за активни блокове и маршрутизиране Ако разстоянието е прекалено дълго и натоварването на водача е прекалено голям, после буфери, биха могли да бъдат необходими за управление на мрежи. В тези случаи , на винаги-на буфери могат да бъдат използвани. "

Power Gating Switches / MTCMOS Switch: MTCMOS щандове за мулти-праг CMOS, когато е ниско-ВТ порти са използвани за скорост, както и високо-ВТ порти се използват за ниски емисии.Чрез използването на високо-ВТ транзистори като заглавна ключове, блокове от клетки може да бъде изключено да спи-режим, така че изтичане мощност се намалява значително.MTCMOS ключове могат да бъдат изпълнени в различни начини.Първо, те могат да бъдат приложени като PMOS (заглавие) или NMOS (долния) превключватели.На второ място, техните granularity могат да бъдат приложени на клетъчно ниво (фино зърно), или на блок-ниво (груби-зърно).Това означава, че ключове могат да бъдат вградени във всяка клетка стандарт, или могат да бъдат използвани, за да изключите един голям блок дизайн на стандартните клетки.

Надявам се това да ви помогне.

Благодарности.

HAK.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back