А технически q. За HSpice изходните файлове

I

ic98

Guest
Здравейте, Може ли някой моля да ми кажете, ако някой може да да промени броя на отпечатаните цифри в *. ac0, или *. tr0 HSpice-изходните файлове? За *. LIS файл мога да променяте разпечатка точност с помощта на параметър NUMDGT, но този параметър не работи за *. ac0 файлове (. Сонда изход) Когато аз extarct данни от дълго симулирани *. ac0 файл с помощта на MATLAB, тъй като има само 5 печатни цифри за всяка стойност, някои от масивите имат една и съща стойност, въпреки че знам, че има разлика между тези стойности в симулация (който се наблюдава в *. LIS файл, използвайки например NUMDIG = 8) Какво е вашето предложение ? как мога да кандидатствам нещо подобно NUMDIG за изходните файлове-LIS? Благодаря за вашите коментари, ic98

Знаете ли, опитайте MEASDGT = X
erild, опцията, която си спомни, се използва за задаване на точността на стойностите на измерванията в *. ma #, *. MT? #, и *. MS # файлове ... Може ли някой да предложи нещо друго?! благодаря

... помниш опция се използва за задаване на точността на стойностите на измерванията в *. ma #, *. МТ, и *. файлове MS # ..
Така че защо да не генерира *. ma #, *. м-т, или *. MS # файл? BTW: в моята настройка, NUMDGT = 10 работи правилно за моя *. AC # или *. TR # HSpice-изходните файлове.

Здравейте, Ако ф wnt прецесия с вашите числа печатни, тогава по-добре отидете с двоичен формат по подразбиране за TR #, AC # (това е случай, когато ф пост = 1), след това използвайте CustomWaveview за извличане на данни в табличен формат с прецесия ф wnt .. Когато ASCII формат се използва за дъмпинг дадена формата на сигнала файлове, точността на данните е ограничен. Благодаря,

Здравейте, Ако ф wnt прецесия с вашите числа напечатани, тогава по-добре да отида с двоичен формат по подразбиране за TR #, AC # (това е случай, когато ф пост = 1), след това използвайте CustomWaveview, за да извлечете данни за масата формат с прецесия ф wnt .. Когато ASCII формат се използва за дъмпинг дадена формата на сигнала файлове, точността на данните е ограничен. Благодаря,
Уважаеми Blackuni Какво е CustomWaveview, които споменахте? Дали това е инструмент? Как мога да го намеря? Благодаря

Като се има предвид отговорът Blackuni, аз се чудя, ако мога да прочета двоични (не-ASCII) формат на файла HSpice-изход? какъв код или инструмент е достъпна? Благодаря на всички

Например AvanWaves (от Synopsys ) може да показва RAW (бинарни) изход от HSpice .

Здравейте, това е форма на сигнала зрителя от Synopsys и при условие, с Hspice. или можете да се опита Cosmosscope прекалено.

мислят, че имате достъп до synopsys инструмент Можете също да опитате подправка изследовател, тя е много по-бързо, отколкото обхвата на космоса

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back