Антена Monopole предавател (Действително срещу Симулации)

E

EMHerb

Guest
Здравейте, аз съм правиш някои проучвания на еднополюсен антени на действително сензор радиостанцията. Сензорът е еднополюсен антена, която е около 5 см височина. И това се използва за предаване на 300 MHz. Но 5 см е само 0,05 Lamda на 300 MHz. Направих някои симулации в HFSS и това показва, че S11 на 300 MHz само за -1db, и не много на входна мощност се излъчва. Morever от симулация, този еднополюсен резонира само при около 1,5 GHz (Lamda / 4). Има ли нещо, че съм пропуснал от това, че системата е в състояние да използва такъв кратък еднополюсен да излъчва ефективно, когато HFSS симулации показват, че тя не е ефективна антена? Има ли нещо, което аз трябва да включва за симулация за по-точен модел? Благодаря и се отнася.

Симулацията е основно в съответствие с антена теория (и действителното поведение). Електрически кратко антена има капацитивен импеданс с много малка част (= устойчивост на радиация). Тя може да бъде настроен със сериозен индуктивност и импеданс, съвпадащи с една и съща мрежа, в резултат на по-скоро малка честотна лента и ниска ефективност, поради загуби. Като друга забележка, еднополюсен (и кратко еднополюсен) изисква безкрайна равнина на земята в теория. Приземният равнина на недвижим еднополюсен обикновено с размери, подобни на себе си антена, така че трябва да бъдат анализирани по-скоро като един вид асиметрична дипол. HFSS и подобни инструменти, разбира се, може да изпълнява един реалистичен анализ на пълната структура, включително равнина на земята, както и необходимите съвпадение мрежа.

Hi FVM, благодаря! Така че, ако аз съм в състояние да намери действителния импеданс на антената, и добавете в конюгат мач на антената импеданс, ще бъда в състояние да подобри съвпадение и по този начин ефективността на антената, въпреки че дължината му е много по-кратък от Lamda / 4? Аз все още е доста нова към HFSS. Всяка идея да, как аз съм в състояние да изчисли антена импеданс в HFSS? Смятате ли да използвам същинските Port, за да получите импеданс на антена?

S11 е просто друг представителство на антената импеданс. Разбирам, че знаете как да го получи във вашата симулация. Аз не съм особено familar да HFSS, така че не може да отговори на конкретни въпроси в това отношение. В допълнение, аз предлагам да се консултира учебник, който се обсъжда малки антени, например Balanis Антена Теория .

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back