Антена правило

E

ee484

Guest
Здравейте, всички.

С цел да се предотврати антена ефект в моя оформление, аз отивам да поставите диодни пред портите свързани от външни кабели.

Аз проектирани диоди като ESD, welldiode и субстрат диодни.Въпреки това, някои хора ми каза просто субстрат диодни е добра за тази цел.Защо?и бих искал да знам как другите са прави да се реши този проблем?всяко по-добро решение?доводи за и против???

Благодарности,
Bee .........

Здрасти!

Вие можете да намалите метъл зона или да се увеличи поли (порта) област.U

- Ал
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

acbalbason написа:

Здрасти!Вие можете да намалите метъл зона или да се увеличи поли (порта) област.
U- Ал

Антената ефект идва от вътрешна преработка в леярна.всичко, което е необходимо е да се предотврати такса разликата във всяка порта оксид.На 0.18um технология възел, само трябва потенциална разлика от 11 волта да започнете да се убедят щети ефекти като дългосрочна надеждност или съвпадение компенсира.Така че всеки прост диод би било достатъчно.В напрежение тук са много по-ниски от ESD събития.
Някои оформления, като например текущата огледала (когато порта е свързан с източването) автоматично защитено от това изтичане на връзката,
за да направи това възможно най-рано (напр. в метални 1).Еднакви за групата пропастта вериги,
вземи bipolars свързан до портите, както в началото на този процес е възможно, тогава те са диодни защитени.

ee484 написа:

Здравейте, всички.С цел да се предотврати антена ефект в моя оформление, аз отивам да поставите диодни пред портите свързани от външни кабели.Аз проектирани диоди като ESD, welldiode и субстрат диодни.
Въпреки това, някои хора ми каза просто субстрат диодни е добра за тази цел.
Защо?
и бих искал да знам как другите са прави да се реши този проблем?
всяко по-добро решение?
доводи за и против???Благодарности,

Bee .........

Colbhaidh написа:

Антената ефект идва от вътрешна преработка в леярна.
всичко, което е необходимо е да се предотврати такса разликата във всяка порта оксид.
На 0.18um технология възел, само трябва потенциална разлика от 11 волта да започнете да се убедят щети ефекти като дългосрочна надеждност или съвпадение компенсира.
Така че всеки прост диод би било достатъчно.
В напрежение тук са много по-ниски от ESD събития.

Някои оформления, като например текущата огледала (когато порта е свързан с източването) автоматично защитено от това изтичане на връзката, за да направи това възможно най-рано (напр. в метални 1).
Еднакви за групата пропастта вериги, вземи bipolars свързан до портите, както в началото на този процес е възможно, тогава те са диодни защитени.

Метални RIE има нужда от голямо напрежение във връзка с вафла като цяло.На тази вафли са няколко хиляди порти (кондензатори) всички (основно от гледна точка на начисляване), свързани в паралел, една страна до вафла и една към плазма.На напрежението, се разпределя в тези кондензатори и завършва е наистина много малък.Доста под нивото, където биха могли да настъпят вреди - дори за 65nm технология порти.
Плазмените предизвикани щети, възниква само когато е налице локализирани извън еднообразието в plamsa че предизвиква локализиран разлика в индуцираната такса и по този начин до текущата поток.

ОК, аз мисля, че това, което се прави коментар mean.The голямо напрежение, изисквани от RIE е голям, но като цяло за цялата вафли, когато той е специфичен за една малка част от него, напрежението е ниско.

да се определи антена правило нарушение е да преминат към по-ниски метални кратко разстояние висока метална връзка.

здрасти
U CAN място N дифузия, който е свързан към портата през М1
с уважение
analayout

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back