Антена възбуждане в HFSS

A

Avia

Guest
Здравейте, всички, аз съм объркан от проблема тези дни и аз се надявам, че може да ми помогне. Искам да разследва връщането загуба на TEM рог с помощта на HFSS, докато импеданс на захранващата линия е трябвало да бъде 50Ω. Трябва ли да се опише конструкция хранене в HFSS когато правите симулация? Ако е така, как да се гарантира, че структурата на хранене е само 50Ω, когато храненето е сложно? Чудя се дали мога само да определят същинските пристанище с импеданс от 50Ω в гърлото на рога, вместо да описва хранене Структура. Благодаря много

Имам MicroStrip антена. и тази антена е завършен с 50 ома. и завърши на антената същинските пристанище в hfss. макара: 50, 0 се вписва в други кутия (аз не помня името на друг кутията), които определят реда, от земята, за да пластир. Стигнах до много добри решения по този начин. довиждане

Благодаря много. Имам друг въпрос, вие знаете, че когато симулира антена в HFSS, ние трябва да се определи граница радиация (напр. въздух кутия затваря радиация обекти). На същинските порт определени във въздуха кутия ще се свърже с въздух от едната страна и се свържете с радиация обект (напр. TEM антена), от друга. Затова има отражения върху двете страни на същинските порт, тогава S11 ние се представлява това, което, на размисъл между същинските пристанището и антена, или един между същинските пристанището и въздуха? Очакваме Вашия отговор!

Avia, мисля, че не сте настроили вашия еднократна порт правилно. Мога да имам поглед към вашия порт, ако сте го пост тук.

Благодаря ви много, costox. Това не е PDF а hfss файл. Така че, преди да го отворите, Моля, изтрийте наставката ". PDF".

Аз не виждам нищо лошо своя дизайн

Avia, вие сте сигурни в това? Трябва да има един щифт в средата не докосва два фланеца (да се обадите на рогата). Земята е както на фланци, нито един фланец.

В RF не е концепцията на земята. Ако рог е фуражи от страна на диполи не е земята .. В aproximation от същинските порт е валиден, но той не ще може да види всяко творение режим. Разбира се, най-добрият модел, той може да с е waveport, тъй като HFSS ще бъде в състояние да анализира режими в диполи и излезе с реално разпределение на токове и напрежения в напречното сечение на диполи. Това е един добър пример да обясни разликата между същинските порт и waveport.

Благодаря ви много на всички. Взех го.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back