Аналогов изолация от микро контролер

K

khansaab21

Guest
Здравейте
Искам да се измери един аналогов напрежение (по-висока от 220V) от микро контролер (PIC).Да аз ще използвате вградената в ADC на микро контролер и потенциален делител за намаляване на напреженията в измерими граници, но проблемът е, как може това аналогово напрежение се измерва с микро-контролер.Не мога да микс аналогови и цифрови основания по очевидни причини.
Четох някъде, да се използва опто-изолатор, но може да аналогови напрежения се пренасят през изолатора.Имам само използват изолатори опто да изолира два цифрови схеми.В изолатора използвани бях ILQ74.Мога аналогови напрежения се пренасят през този изолатор?

Има линейни оптрони като IL300 който отговаря на вашите appliction.

Google "линейно optocoupler", за да намерите повече части

Nandhu

Ще втора Nandhu по линейната предложение optocoupler.LOC110 е друга линейни чип optocoupler.
signals across the isolation barrier.

Помислете също и един друг подход - поставя отделни A / D чип конвертор от изолирания страна, тече цифрови
сигнали в изолация бариера.

Здрасти

Просто използвайте 1:1 трансформатор изолация за изолиране на 220V от основните
и след това използвайте 1:20 резистор разделител

Също така можете да използвате IC измерване като ADE7753 от аналогови и optocupler за измерване на ток и напрежение от 220V железопътна

Моля, не забравяйте да действат с повишено внимание при използване на високо напрежение

Всичко най-хубаво

Боби
МиКроКонтролерът специалист

След малко изследвания върху публикуван отговори, разбрах, че ако прекалено високи стойности на устойчивост се използват за такива високи напрежения след това, шум, ще бъдат създадени, и ако е прекалено ниска, след разделител мрежа ще започне зареждането на основната линия на ООН е задължително.Мисля, че след решението ще бъде ОК

220V ще се оттегли от поста на отделен ред на около 6V (Тази процедура е само за измерване), тогава той ще се пропуска през делител напрежение, след което е изолатор чип.В целия изолатор, ADC ще се чака за напрежение.

Всички предложения са добре дошли

Виждам проблем, който все още не дават една спецификация на вашия измерване (execpt за напрежение граници)
, която ще позволи да изберете подходящ метод или оптимална изолация.

Ти дори не разкаже за AC или DC.За AC измерване, трансформатор, както бе предложено от bobcat1 е прост и
често използваната техника, автобуси е зависим спечелят честота и грешки фаза.По тази причина, точно енергията и
измерване на фактор на мощността трябва да се използват по-добре един A / D интерфейса пред изолация бариера, като каза енергия
измерване на чипове най-вече да.

Също така аналогови изолатори имат ограничена точност, така че е трудно да говорим за използването им без спецификация.

FVM, основно в този момент аз съм в състояние да изброи подробно специфичните особености, защото аз съм все още в етап на избор на методика за решаване.И въпросът, който повдигна е за един от методите, че преминава съзнанието ми, а също и изглежда разумно.До този момент са следните особености

AC захранване (220V) -> Поправяне -> Филтри -> DC автобус (313V)

Този автобус DC трябва да бъдат наблюдавани в продължение на напрежението и в сравнение със сегашните.

И имам предвид следното за конкретната задача

В продължение на повече напрежение: AC връзка от електрическата мрежа, ще бъдат извадени -> активизира надолу, за да 6V -> филтриран -> аналогови изолатор -> ADC

В продължение на повече ток: резистор в земята връзка позоваването в отрицателна автобус DC - напрежение на нея ще бъдат въведени на ОП усилвател, работещи в общ режим -> сигнал климатик ще бъде прикрепен с ОП усилвател -> аналогови изолатор -> ADC

Всеки начин за подобряване на тази схема или грешки в него?Или предложения са добре дошли.

Особености ще включват точност, резолюция, честотната лента, ...Както каза FVM тези значително ще засегне съвети някой може да ви даде.

Аз ще смея да кажа, че може да сте доволни от средно 10-битов ADC включени в MCU и при това предположение може да бъде най-лесно да правя това, което Kender вече предложи.Използвайте opamp да се разширят на сигнала по актуални смисъл съпротивление, напрежение разделител резистор за напрежение и MCU с ADC на вашата страна напрежение линия и да доведе до прехвърляне на цифровия сигнал за втората MCU на изолирани страна чрез прости OC.

Но въпросът е, аз съм се опитват да избягват да използват всякакви чувствителни цифрова електроника в открито страна борда на власт, тъй като ще изисква отделен цифров доставките от тази страна още въпроси ще трябва да се вземат под внимание подобни, за управление на силите и земята след , здравето на часовник сигнали др

И един 10-битов ADC е достатъчно добър.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back