Актуален въпрос относно bandgap позоваването!

C

caosl

Guest
Здравейте, всички:
Имам разработихме bandgap препращане, структурата, която традиционно е прието,
а именно, на opamp
на изхода е свързан към две pmos порта да коригира на ток.Сега, на изхода напрежение се променя 1.2mv в диапазона от -40 -> 125, при стартиране съединение е ОК.Единственият проблем е надвишаването и под целта е прекалено голям (200mv), когато добавяте единица стъпка (1V) на захранващото напрежение, но в статично accurancy (линия регулиране) е много добре (20uV / V). Addtionally на opamp
на единството спечелят честотна лента е 5M, DC печалба е 80 db, фаза на платежоспособност е голям, отколкото 60.In мое мнение, това opamp ефективността се срещат, за да bandgap позоваване
на requirement.Please да ми помогне да се намали това превишение (под).Всеки съвет е welcome.Thanks много!

Мисля, че вашето стартиране схема дава допълнителни текущи през 1V стъпка и като резултат се надвишаването.

Мислите ли означава Opamp
на фаза граница?Или фазата на платежоспособност на целия цикъл?

Да ви кажа, сте добавяне 1V стъпка към вашата операционна / типични захранващо напрежение?Ако е така го проверите
Вашата opamp
на печалба в онова напрежение (доставка
1 V)?

Между другото, каква е вашата захранващото напрежение и защо искате да добавите 1V стъпка към вашата операционна захранващо напрежение?
Колко етапи вашата opamp е?

Благодаря на всички приятели, за да отговори на въпроса ми.
Проблемът ми е посочено по-горе са resolved.I добавили capcitor между захранване линия и на изхода на opamp, по този начин, напрежение в две pmos транзистор порта няма да бъде толкова остър, освен това,
че намалява общият капацитет на opamp
на изхода на възел за облекчаване на тежестта да е безплатно и discharge.Now, на надвишаването е под 5mV.
Причината добавя качествена промяна в захранване е, че искам да видя линията регулирането на този bandgap.Because в някои приложения, това изпълнение е много важна.В opamp Етап I приет е един етап сгънати cascode.

caosl написа:

Благодаря на всички приятели, за да отговори на въпроса ми.

Проблемът ми е посочено по-горе са resolved.I добавили capcitor между захранване линия и на изхода на opamp, по този начин, напрежение в две pmos

транзистор порта няма да бъде толкова остър, освен това, че намалява общият капацитет на opamp възел на изхода за облекчаване на тежестта да е безплатно и

discharge.Now на надвишаването е под 5mV.

Причината добавя качествена промяна в захранване е, че искам да видя линията регулирането на този bandgap.Because в някои приложения, това изпълнение е много важна.
В opamp Етап I приет е един етап сгънати cascode.

сложите C от продукцията на ОП на vdd е добър начин.друга върха е psrr на ОП не трябва да бъде висока.Така че, когато продукцията се свърже към текущия огледало.цялата pssr могат да бъдат подобрени.

bluesmaster коментар е вярна, на opamp
на psrr не е необходимо да бъдат много високи, напълно диференциала с единен изход сегашните огледалото трябва най-горе, по този начин, psrr на цялата верига bandgap ще се увеличи!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back