Актуален въпрос на SNR на Delta-Sigma модулатор

C

currentmirror2000

Guest
Здравейте всички, аз разбрах, това е като във всички книги, theoritically максималната SNR на DSM (да речем 2-ри хармоник) с греха вход се изчислява като: SNR (макс.) = 6.02N +1.76-12.9 50 дневника (OSR), където N е броят на малко на quantizer. така че въпросът ми е, какво ще кажеш, когато quantizer е 1-малко, или N = 1, горното уравнение все още са валидни?

Да, това е все още валиден. За един битов сигма-делта ADC, можете да използвате OSR за impove си SNR.

На nxing е прав. можете да го тествате с пример.

Бъдете наясно с формулата, която показа, че има: това е просто сближаване поема функцията за пренос на шум е просто 2-ри ред филтър (т.е. H (Z) = 1-Z ^ (-2)). Той само ви дава горната граница оценка за квантуване шум. Действителната SNR зависи от линия филтър, който сте избрали, а също така зависи на термичен шум.

Благодаря на всички. но тогава въпросът ми е: на план 6.02N се изчислява въз основа на Vref = VLSB * 2 ^ N, така че например, N = 4 след VLSB = ¼ Vref което е вярно; така, когато N = 1, VLSB трябва да бъде ½ Vref (е, че Вярно ли е?), но на базата на моето разбиране, когато N = 1 (1 битов), изходното напрежение на quantizer е 0 или Vref (Full скала). коригира съм аз по този въпрос? това означава, че = Vref VLSB, в резултат на първоначалното уравнение (2-ри ред) ще бъдат променени както следва: SNR (макс.) = 0 +1.76-12.9 50 дневник (OSR) симулираната резултат също е приложен в сравнение с две уравнения: SNR ( Max) = 6,02 * 1 +1.76-12.9 50 LOG (OSR) SNR (макс.) = 0 +1.76-12.9 50 LOG (OSR) всякакви коментари са добре дошли благодарение!

Здравейте, аз съм също проектиране на 2-ри ред сигма делта модулатор. За въпроса си (аз не съм сигурен, че разбирам правилно въпроса ви): Изходът на quantizer е Vref или 0, но това не означава, Vlsb = Vref! Изхода на сигма делта е битстрийм но не бита. Ако сте използвали най-малко quantizaer (сравнителен) след това просто сложи N = 1 в SNR (макс.) формула (SNR (макс.) = 6,02 * 1 +1.76-12.9 50 дневника (OSR)). Good Luck, Tata PS Моля опишете проблема си по-ясно.

[Цитат = tatakt] Здравейте, аз съм също проектиране на 2-ри ред сигма делта модулатор. За вашия въпрос (аз не съм сигурен, че разбирам правилно въпроса ви): изхода на quantizer е Vref или 0, но това не означава, Vlsb = Vref [/ б] изхода на сигма делта е битстрийм но не и бита. Ако сте използвали най-малко quantizaer (сравнителен) след това просто сложи N = 1 в SNR (макс.) формула (SNR (макс.) = 6,02 * 1 +1.76-12.9 50 дневника (OSR)). Good Luck, Tata PS Моля опишете проблема си по-ясно [/ цитат] благодарение Tata, но тогава какво е VLSB, ако това не е равна на Vref? случаен принцип? undefiend? Каква е връзката между VLSB и Vref за 1-битов Делта Сигма модулатор? всякакви коментари са добре дошли! Благодаря ви за вниманието!

Здравейте, В Сигма Делта модулатори броя на битовете се определя чрез измерване на SNDR. Consequentely, Vlsb се определя от: Vlsb = Vref / 2 ^ N. Good Luck, Tata

Здравейте. Аз съм съгласен с tatakt. Във всяка 1-битов ADC, VLSB = Vref / 2 (приемайки VFS = Vref и входящ обхват е между 0 и Vref), т.е. ако на входа е по-голямо от Vref / 2 след битов изход ще бъде една (logicl, цифров изход ниво) и, ако е по-малко от Vref / 2 изхода ще бъде 0. Но, разбира се в някои входно-изходни характеристики смятаме, че тази Comp. ниво, както VLSB / 2 (което е Vref / 4 тук), за да направят средната стойност на нула квантуване грешка. Мисля, че сега е ясно, че VLSB трябва да бъде нищо друго освен Vref / 2. (И за N-битов ADC, VLSB = VFS / 2 ^ N). само скица на входно-изходната характеристика отново за себе си. Уважение, EZT

[Цитат = Ezt] Hi. Аз съм съгласен с tatakt. Във всяка 1-битов ADC, VLSB = Vref / 2 (приемайки VFS = Vref и входящ обхват е между 0 и Vref), т.е. ако на входа е по-голямо от Vref / 2 след битов изход ще бъде една (logicl, цифров изход ниво) и, ако е по-малко от Vref / 2 изхода ще бъде 0. Но, разбира се в някои входно-изходни характеристики смятаме, че тази Comp. ниво, както VLSB / 2 (което е Vref / 4 тук), за да направят средната стойност на нула квантуване грешка. Мисля, че сега е ясно, че VLSB трябва да бъде нищо друго освен Vref / 2. (И за N-битов ADC, VLSB = VFS / 2 ^ N). само скица на входно-изходната характеристика отново за себе си. EZT уважение, EZT [/ цитат] благодарение, как за един прост сравнителен продукт (средата на щранг), тъй като на 1-битов quantizer? в този случай, мощността е [Vref / 2, Vref / 2], изходът стъпка е Vref, прага на входа е 0. в този сравнителен входния обхват и печалбата квантуване не се определя лесно, а след това как да се изчисли LSB,, което е diference между входните прагове. всякакви коментари са добре дошли, благодаря ви

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back