Актуален въпрос за ADC спекулация, благодарение

M

maxam

Guest
Здравейте, Имам въпрос за спекулация на ADC "Вземането на проби ставка на 48Ms / и SFDR> петдесет и седем милиона db @ 36MHz входяща честота 3-ти ред intermoduation> 57dBc (2 тон 35MHz и 37MHz)" Тъй като честотата на вземане на проби, така че е 48MHz честотна лента трябва да бъде по-малко от 24MHz, тогава защо те тест SFDR извън честотна лента? Благодаря много!

Мисля, че са объркващи теоремата на Найкуист: той казва, че "честотна лента на входния сигнал трябва да бъде по-малък от FS / 2" не, и че "честотата на входния сигнал трябва да бъде по-малък от FS / 2". Това означава, че можете да опитате на входните сигнали, съдържащи честоти, по-големи от FS / 2, толкова дълго, колкото си общия трафик е по-малък от FS / 2. http://www.answers.com/topic/nyquist-shannon-sampling-theorem за повече информация

[Цитат = maxam] Здравейте, Имам въпрос за спекулация на ADC "Вземането на проби ставка на 48Ms / и SFDR> петдесет и седемdb @ 36MHz входната честота на 3-ти ред intermoduation> 57dBc (2 тонус 35MHz и 37MHz)" Тъй като честотата на вземане на проби е 48MHz, така че на честотната лента трябва да бъде по-малко от 24MHz, тогава защо те тест SFDR извън честотна лента? Благодаря много! [/ Цитат], където можете да намерите спекулация? в AD10265 (12-BIT 65MSPS ADC) спец.: SNR@1.24 MHz 66 db @ 17 MHz 65 db @ 32 MHz 63 db не отговарят на вашия въпрос, THX

[Цитат = maxwellequ] Мисля, че са объркващи теоремата на Найкуист: той казва, че "честотна лента на входния сигнал трябва да бъде по-малък от FS / 2" и че "честотата на входния сигнал трябва да бъде по-малък от FS / 2". Това означава, че можете да опитате на входните сигнали, съдържащи честоти, по-големи от FS / 2, толкова дълго, колкото си общия трафик е по-малък от FS / 2. за повече информация [/ цитат] maxwellequ е право, това е обобщено прилагане на теоремата на Найкуист, ADC Ако (междинна честота) за вземане на проби е широко използван в схеми за модем комуникацията.

За DVB-C молба (преки ако вземането на проби), сигналът в 36.15MHz е ampled freuqency в реда на 20MHz. Ако искате да знаете undersampling по-подробна, можете да изследване ДДД приложение за бележки.

Аз мисля, че това, което maxwellequ казват е много право! се отнася,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back